Biden a confundat Suedia cu Elveţia la summitul NATO | VIDEO

Biden a confundat Suedia cu Elveţia la summitul NATO | VIDEO

FOTO EPA-EFE

Preşedintele SUA Joe Biden a făcut o declaraţie, joi, despre invitaţia de aderare la NATO adresată Finlandei şi Suediei. Atunci când a trebuit să menţioneze Suedia, preşedintele american a confundat-o cu Elveţia.

Ştiri pe aceeaşi temă

''Am primit un apel din partea liderului Finlandei'' despre susţinerea SUA pentru aderarea la NATO, ''am vorbit la telefon şi mi-a sugerat să vorbim cu lidera Elveţiei'', a afirmat Biden, relatează Agerpres.

Liderul american a confundat Elveţia cu Suedia, deoarece trebuia să facă referire la lidera guvernului suedez, Magdalena Anderson. Este posibil să fi fost derutat de pronunţia asemănătoare a celor două state în limba engleză: Sweden - Suedia şi Swiss (Switzerland) - Elveţia. 

Biden şi-a dat seama rapid de greşeală şi s-a autocorectat, reuşind să repare gafa spunând că este foarte dornic ca NATO să se extindă. 

'Elveţia ... Dumnezeule...Dumnezeule...Se vede că sunt foarte dornic ca NATO să se extindă'', a spus Biden după ce a realizat că a confundat Elveţia cu Suedia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările