Biden comută, pentru prima oară în mandatul său, pedepsele a 75 de condamnaţi şi amnistiază trei persoane

Biden comută, pentru prima oară în mandatul său, pedepsele a 75 de condamnaţi şi amnistiază trei persoane

FOTO EPA-EFE (Arhivă)

Preşedintele american şi-a folosit marţi pentru prima oară atribuţia graţierii, anunţând că a comutat pedepsele a 75 de persoane şi că a amnistiat alte trei persoane, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

”America este o naţiune a legii şi a celei de a doua şanse, a salvării şi reablitării”, subliniază într-un comunicat Joe Biden.
 
Aceste graţieiri sunt acordate ”unor persoane care şi-au dovedit angajamentul reabilitării şi care depun în fiecare zi eforturi să dea înapoi şi să contribuie la societate”, afirmă el.
 
Una dintre persoanele amnistiate, Abraham Bolden, în vârstă de 88 de ani, este un fost membru al Secret Service - agenţia americană de protecţie a personalităţilor de stat -, primul afroamerican care a protejat un preşedinte, în mandatul lui John F. Kennedy (1961-1963).
 
El a fost acuzat de faptul că a încercat să vândă o copie a unui dosar aparţinând Secret Service şi a fost condamnat în urma a două procese.
 
Casa Albă afirmă, însă, că martori-cheie au recunoscut, ulterior, faptul că au minţit.
 
Abraham Bolden şi-a susţinut mereu nevinovăţia şi a acuzat faptul că a fost o victmă ”ca represalii din cauză că a dezvăluit comportamente neprofesioniste şi rasiste în cadrul Secret Service”, declară într-un comunicat Casa Albă.
 
În urma eliberării sale din închisoare, el a obţinut mai multe recompense pentru activismul şi contribuţiile sale la societate, precizează Casa Albă.
 
Celelalte două persoane amnistiate sunt un bărbat şi o femeie, condamnate cu privire la fapte legate de stupefiante.
 
Cele 75 de comutări de pedepse sunt acordate, anunţă Joe Biden, unor persoane ”care ispăşesc pedepse lungi în urma unor fapte fără violenţă legate de stupefiante, dintre care multe ar fi primit pedepse mai mici dacă ar fi acuzate de aceleaşi fapte azi”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările