Biden anunţă că se va deplasa în Texas, în zilele următoare, pentru a vizita familiile victimelor atacului armat din şcoală

Biden anunţă că se va deplasa în Texas, în zilele următoare, pentru a vizita familiile victimelor atacului armat din şcoală

Joe Biden FOTO EPA-EFE

Preşedintele Joe Biden a declarat, miercuri seară, că se va deplasa în Uvalde, Texas, în viitorul apropiat pentru a se întâlni cu familiile celor 19 copii şi doi profesori ucişi în timpul unui oribil schimb de focuri de armă în şcoală, transmite CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Jill şi cu mine vom călători în Texas în următoarele zile pentru a ne întâlni cu familiile şi pentru a le face să ştie că le simţim durerea şi sperăm să aducem puţină alinare unei comunităţi aflate în stare de şoc, îndurerate şi traumatizate", a declarat Biden, la Casa Albă, în timpul unui eveniment de semnare a unui decret privind reforma poliţiei. 
 
Preşedintele a adăugat că întreaga naţiune trebuie să fie alături de victimele atacului: "Şi trebuie să ne întrebăm: Când, în numele lui Dumnezeu, vom face ceea ce trebuie făcut pentru a opri, dacă nu complet, în mod fundamental, numărul masacrelor care au loc în această ţară?". 
 
Ca un ecou al remarcilor pe care le-a făcut marţi seară într-un discurs naţional, Biden a spus că este "sătul şi obosit de ceea ce se întâmplă". 
 
El a adăugat că o reformă a armelor "de bun simţ" nu ar "preveni fiecare tragedie", dar ar avea totuşi "un impact semnificativ şi nu ar avea niciun impact negativ asupra celui de-al doilea amendament". 
 
"Al doilea amendament nu este absolut", a spus Biden. "Când a fost adoptat, nu puteai deţine un tun. Nu puteai deţine anumite tipuri de arme. Pur şi simplu au existat întotdeauna limitări", a adăugat prşedintele.  
 
"Ideea că un tânăr de 18 ani poate cumpăra arme de război concepute şi comercializate pentru a ucide este, cred eu, pur şi simplu greşită. Pur şi simplu încalcă bunul simţ", a continuat preşedintele. 
 
Cu 21 de morţi şi alţi 17 răniţi, atacul de la şcoala primară Robb din Uvalde a fost cel mai sângeros atac armat într-o şcoală din aproape un deceniu, zguduind o naţiune care încă se resimte după un atac armat în masă în Buffalo, New York, cu doar 10 zile în urmă. 
 
  

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările