Joe Biden, primul discurs la ONU: Următorii zece ani sunt decisivi pentru omenire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
JOE BIDEN FOTO EPA EFE
JOE BIDEN FOTO EPA EFE

Preşedintele american Joe Biden a promis marţi, la tribuna ONU, o creştere a eforturilor internaţionale ale Statelor Unite atât în lupta împotriva pandemiei covid-19, cât şi împotriva modificărilor climatice, relatează AFP.

"Lumea se confruntă cu un deceniu decisiv, iar abordarea unei varietăţi de provocări va depinde de abilitatea noastră de a recunoaşte umanitatea noastră comună...

Statele Unite vor fi în competiţie, în mod puternic, şi vor conduce, prin valorile noastre şi forţa noastră. Statele Unite vor susţine aliaţii şi prietenii şi vor exercita opoziţie faţă de tentativele unor naţiuni puternice de a exercita dominaţie asupra celor mai slabe", a afirmat Joe Biden, conform CNN.

"Nu vrem - repet - nu vrem un nou Război Rece, nici o lume divizată în blocuri rigide de ţări", a subliniat preşedintele SUA.

Washingtonul urmează ”să anunţe angajamente suplimentare” în vederea unei accelerări a vaccinării anticovid în ţările cele mai puţin vaccinate, miercuri, în cadrul unui summit virtual pe care-l organizează, a anunţat Joe Biden în primul discurs pe care-l susţine în calitate de preşedinte american la Adunarea Generală a ONU.

Şeful statului american a promis totodată ”o dublare, din nou”, a sumei ajutoarelor internaţionale pe care Statele Unite le acordă ţărilor mai puţin dezvoltate, în lupta împotriva modificărilor climatice, însă fără să precizeze suma.

Biden a anunţat o distribuire a acestor ajutoare în cadrul instituţiilor multilaterale, dispreţuite de către predecesorul său, Donald Trump.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite