Bernie Sanders câştigă alegerile primare din Nevada

Bernie Sanders câştigă alegerile primare din Nevada

Senatorul Bernie Sanders a pronit puternic în primarele democrate

Senatorul independent de Vermont, Bernie Sanders a câştigat sâmbătă alegerile interne ale Partidului Democrat în statul Nevada, consolidându-şi poziţia de favorit în cursa pentru a deveni candidatul la preşedinţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spre deosbire de primele două alegeri primare, cele de sâmbătă a fost primele într-un stat multietnic, cu o puternică populaţiei afro-americană şi latino – exact electoratul care este de aşteptat să decidă cursa din acest an pentru Casa Albă.
 
Pe locul al doilea în aşa-numitul „caucus” s-a clasat, potrivit rezultatelor parţiale, fostul vicepreşedinte american Joe Biden. Sanders a întrunit 47% din delegaţii convenţiilor locale din Nevada, după raportarea rezultatelor din 43% din circumscripţii. Pentru Biden s-au pronunţat 21% din reprezentanţi, pentru Pete Buttigieg, fostul primar al oraşului South Bend din statul Indiana.
 
Următoarele alegeri primare au loc pe 29 februarie în Carolina de Sud, iar pe 3 martie, zi cunoscută ca Super Tuesday (super-marţea) , sunt programate alegeri în 14 state, care trimit peste o treime din delegaţii la Convenţia Naţională Democrată unde va fi desemnat contracandidatul preşedintelui în exerciţiu, Donald Trump.
 
Este şi data aleasă de milardarul Michael Bloomberg pentru a intra în cursa democrată.
 
Bernie Sanders, candidatul democraţilor la alegerile prezindenţiale din SUA din noiembrie, a avertizat Rusia să nu se amestece în alegerile pentru Casa Albă, după ce oficiali i-au spus că Moscova ar încerca să îl ajute în campanie, relatează Reuters.
 
“Comunitatea de informaţii ne spune că ei se amestecă în această campanie, acum, în 2020. Ceea ce îi spun domnului Putin, dacă voi fi ales preşedinte, crede-mă, nu te vei amesteca în alegerile americane”, a declarat Sanders la Bakersfield, în California.
 
Vineri, jurnalul Washington Post, citând unele surse, a notat că oficiali americani i-au spus lui Sanders despre eforturile Rusiei şi i-au informat în legătură cu această problemă şi pe preşedintele Donald Trump şi membri ai Congresului.
 
O sursă din Congres a confirmat că oficiali ai serviciilor de informaţii au spus că Rusia pare să se implice în dezinformări şi propagandă pentru a ajuta atât campania lui Sanders cât şi pe cea a lui Trump.
 
Sanders a spus că el a primit informaţii în urmă cu aproximativ o lună. “Ni s-a spus că Rusia, şi poate şi alte ţări, se vor implica în această campanie. Acesta este mesajul meu: Rusia, nu te amesteca în alegerile americane”. “Ceea ce fac ei, lucrul urât pe care îl fac – şi am văzut unele tweet-uri de-ale lor – estecă încearcă să ne dezbine. Încearcă să provoace haos. Încearcă să provoace ură în America”, a adăugat Bernie Sanders.
 
Kremlinul a negat, vineri, că Rusia se amestecă în campania prezidenţială din SUA pentru a mări şansele lui Trump de a fi reales. “Sunt doar anunţuri paranoice care, spre regretful nostru, se vor înmulţi pe măsură ce se apropie alegerile. Nu au nicio legătură cu adevărul”, a afirmat un purtător de cuvânt al Kremlinului.
 
Potrivit presei, oficiali ai serviciilor de informaţii i-au anunţat pe membrii Comisiei de Informaţii din Camera Reprezentanţilor, într-un raport secret, că Rusia se amestecă dn nou în politica SUA, înaintea alegerilor din noiembrie, aşa cum a procedat în 2016.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: