Bărbat în scaun cu rotile, ucis de un poliţist american. Victima a fost împuşcată în spate cu nouă gloanţe | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procuratura comitatului a deschis o anchetă.
Procuratura comitatului a deschis o anchetă.

Un poliţist din Tucson, în Arizona, a ucis prin împuşcare, cu nouă gloanţe, un bărbat în vârstă de 60 de ani, suspectat de un furt dintr-un magazin şi care se deplasa într-un scaun cu rotile, care a refuzat să se oprească şi îi întorcea spatele, relatează AFP.

Şeful Poliţiei din Tucson, care a difuzat înregistrări video ale dramei, a anunţat că a lansat proceduri de concediere a acestui poliţist, Ryan Remington.

Poliţistul nu se afla în timpul serviciului la momentul faptelor, luni seara, ci era paznic într-un superamerket unde a avut loc presupusul furt.

Şeful poliţiei, Chris Magnus, s-a declarat „profund tulburat” de faptele subordonatului său.

„Folosirea mortală a forţei în acest incident este o încălcare clară a regulamentului nostru de serviciu”, a denunţat într-o conferinţă de presă, marţi seara, Chris Magnus.

Procuratura comitatului a deschis o anchetă, a anunţat el.

Un angajat al unui supermarket Walmart l-a avertizat luni seara pe poliţistul Ryan Remington că un bărbat în scaun cu rotile a furat o cutie cu scule din magazn.

Angajatul a spus că i-a cerut o probă a cumpărării lui Richard Lee Richards, în vârstă de 61 de ani, dar acesta ar fi scos un cuţit şi i-ar fi spus „uite-ţi chitanţa”, după care a plecat către ieşire.

Ryan Remington i-a cerut în mai multe rânduri lui Richard Lee Richard să se oprească şi să arunce cuţitul, însă acesta l-a ignorat, a ieşit din supermarket şi a traversat parcarea către un magazin de bricolaj situat de cealaltă parte.

Potrivit lui Magnus, Ryan Remington, căruia i s-a alăturat între timp alt poliţist, chemat la faţa locului, l-a somat pe suspect să nu intre în magazin.

„Richards nu s-a oprit, iar agentul Remington i-a tras nouă gloanţe, de aproape, în spate şi într-o parte”, a precizat şeful poliţiei.

Potrivit avocatului poliţistului, Michael Storie, clientul său a încercat să calmeze situaţia, însă atitudinea victmei „nu i-a lăsat altă alegere” decât să facă uz de armă, a declarat el cotidianului The New York Times (NYT).

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite