Barack Obama, despre atentatul terorist din Boston: „Vinovaţii vor plăti!“

Barack
Obama, despre atentatul terorist din Boston: „Vinovaţii vor plăti!“

Preşedintele Barack Obama a promis că autorii atacului din Boston vor plăti FOTO Reuters

Preşedintele Barack Obama a declarat că administraţia federală a Statelor Unite a mobilizat toate resursele necesare, iar autorii atacului vor fi aduşi în faţa justiţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Încă nu ştim cine a făcut asta. Nu trebuie să ne grăbim să tragem concluzii, dar vom afla cine sunt vinovaţii şi de ce au făcut asta, vor fi aduşi în faţa justiţiei“, a declarat Obama.

„Vom colabora cu autorităţile locale pentru a asigura securitatea. Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă către familiile victimelor.“, a mai spus el.

Deşi a recunoscut că administraţia prezidenţială nu are încă „toate răspunsurile“, el a ţinut să precizeze că în astfel de zile nu mai contează apartenenţa politică:„ în zile ca acestea, nu există republicani sau democraţi, suntem americani îngrijoraţi de soarta cetăţenilor noştri.“

Toţi americanii sunt alături de oamenii din Boston. Poliţia, Garda Naţională şi pompierii au acţionat eroic şi continuă să o facă. Îi salut pe cei care au reacţionat eroic în faţa tragediei. Nu avem toate răspunsurile, dar fiţi fără teamă: orice grup responsabil va înfrunta justiţia. Astăzi este Ziua Patriotului, o zi în care celebram o competiţie. Boston este un oraş puternic. Pe măsură ce obţinem mai multe informaţii, echipele noastre vor oferi noi detalii. Vom afla cine a făcut asta şi vor fi făcuţi responsabili“, a promis preşedintele american.

Bilanţul preliminar al atentatelor din Boston este de cel puţin doi morţi şi 49 de răniţi, potrivit CNN. Exploziile produse la maratonul din Boston sunt considerate a fi un atac terorist, deşi deocamdată atentatul nu a fost revendicat de vreo grupare teroristă. O a treia explozie a avut loc la biblioteca J.F. Kennedy din Boston, după aproximativ două ore. Nu există informaţii despre eventuale victime în cel de-al treilea incident.

Alte două dispozitive explozive au fost depistate în Boston şi au fost dezamorsate. Sursele citate nu au oferit informaţii referitoare la zona în care au fost găsite dispozitivele, dar două hoteluri din apropiere au fost evacuate.

Maratonul din Boston a fost organizat cu ocazia Zilei Patrioţilor, marcată în a treia zi de luni din aprilie, începând din 1897.

 

  


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările