Barack Obama va fi primit la Casa Albă pentru instalarea portretului său oficial, după ce Trump i-a refuzat ceremonia

Barack Obama va fi primit la Casa Albă pentru instalarea portretului său oficial, după ce Trump i-a refuzat ceremonia

FOTO Profimedia

Este o tradiţie în Statele Unite ca fiecare nou şef de stat american să-l primească, în cadrul unei recepţii la Casa Albă, pe predecesorul său pentru instalarea portretului oficial la palatul prezidenţial. După preluarea mandatului său, Donald Trump i-a refuzat această onoare lui Barack Obama. Acest eveniment va fi repetat la cererea lui Joe Biden.

Potrivit NBCnews, fostul vicepreşedinte va organiza ceremonia de instalare a portretelor lui Barack şi Michelle Obama în această toamnă. Data exactă nu a fost încă stabilită şi va depinde de ridicarea restricţiilor sanitare legate de criza de coronavirus. 

Manifestarea, care a avut loc pentru prima dată acum 40 de ani, adună de obicei o sută de persoane şi are loc în East Room la Casa Albă, cea mai mare cameră din palatul prezidenţial. 

Tablourile sunt „aproape terminate", a indicat o sursă apropiată postului american de ştiri. Chiar dacă numele artistului căruia i-a fost încredinţată comanda nu este cunoscut. O altă pereche de portrete a fost comandată de National Portrait Gallery a Muzeului Smithsonian. Soţii Obama l-au ales pe Kehinde Wileyet pentru pictura care-l va reprezenta pe fostul preşedinte şi pe Amy Sherald pentru cea a primei doamne.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările