Barack Obama către republicani: Întâi rezolvăm blocajul federal, după aceea negociem

Barack Obama către republicani: Întâi rezolvăm blocajul federal, după aceea negociem

Preşedintele american Barack Obama la Casa Albă FOTO Reuters

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a declarat că a discutat cu John Boehner, purtătorul de cuvânt al Camerei Reprezentanţilor, că este dispus să negocieze cu republicanii, dar nu fiind ameninţat de „un haos economic”.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

 UPDATE Casa Albă ameninţă cu veto o propunere a republicanilor majoritari în Camera Reprezentanţilor de creare a unei comisii speciale a Congresului SUA ce va avea autoritatea de a recomanda măsuri pentru a ridica plafonul datoriei şi reduce cheltuielile, informează Associated Press.

 Biroul de Management şi Buget al Casei Albe a declarat că preşedintele Barack Obama se va opune măsurii dacă ea ajunge pe biroul său. Casa Albă se opune aprobării acestei legislaţii cu o propunere de a-i plăti pe angajaţii federali care au trebuit să rămână la posturile lor în timpul închiderii guvernului federal, a adăugat Budget Office.


UPDATE Preşedintele Barack Obama a promis marţi că Statele Unite vor continua să-i prindă pe extremişti, după două raiduri separate în Somalia şi Libia la sfârşitul săptămânii trecute, dar a refuzat să comenteze cu privire la legalitatea operaţiunii de la Tripoli. 


Obama a discutat cu reporterii marţi la Casa Albă, în a opta zi de închidere parţială a guvernului şi la câteva ore după ce i-a telefonat lui Boehner, informează Associated Press.

Preşedintele american a precizat că i-a cerut lui Boehner să organizeze imediat un vot de redeschidere a guvernului.

„Suntem dispuşi să adoptăm măcar un plan bugetar pe termen scurt care să permită funcţionarea guvernului. Nici măcar nu se adresează daunelor făcute din cauza blocajului”, a afirmat Obama, citat de Reuters.

Casa Albă a declarat că Obama i-a cerut, de asemenea, lui Boehner să organizeze un vot care să permită guvernului să împrumute mai mulţi bani.
                   
Democraţii din Senat planifică un vot în această săptămână pentru a asigura noi împrumuturi, fără noi reduceri de cheltuieli cerute de republicani.

Preşedintele nu a uitat să menţioneze faptul că a ratat o conferinţă importantă in Asia, care trebuia să aibă loc săptămâna aceasta, din cauza blocajului federal, adăugând că „mereu când facem lucruri de genul acesta, creddibilitatea noastră la nivel mondial este afectată. Pare că nu funcţionăm bine”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările