Bannon dă înapoi şi dezminte comentariile pe care le-a făcut despre Trump Jr. în volumul „Foc şi Furie“

Bannon dă înapoi şi dezminte comentariile pe care le-a făcut despre Trump Jr. în volumul „Foc şi Furie“

Donald Trump şi Steve Bannon FOTO Getty Images

Steve Bannon, unul dintre foştii strategi-şefi din campania electorală a lui Donald Trump, a încercat să dezmintă afirmaţiile pe care le-a făcut despre Trump Jr. în cartea „Foc şi Furie”, unde spune despre fiul preşedintelui american că este un „trădător”, relatează BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Declaraţia din carte făcută de Bannon se referă la o întâlnire din iunie 2016 între fiul lui Donald Trump şi un grup de investitori ruşi. Duminică, însă, Bannon a declarat că acuzele erau de fapt adresate fostului consilier Paul Manafort, care a fost de asemenea prezent la întâlnirea cu ruşii.

În prezent, Senatul, Camera Reprezentanţilor şi un consiliu special investighează presupusa interferenţă rusească în alegerile prezidenţiale, acuzaţii negate atât de Kremlin, cât şi de Donald Trump.

Într-un comunicat de presă publicat de Axios, Bannon precizează că regretă că a aşteptat atât de mult până să spună ceva şi spune despre Trump Jr că este „atât un patriot cât şi un om bun”.

„Comentariile mele erau adresate lui Paul Manafort, un profesionist de campanie cu experienţă, care ştie cum operează ruşii. El ar fi trebuit să ştie că sunt duplicitari, vicleni şi că nu sunt prietenii noştri. Pentru a reitera, aceste observaţii nu erau îndreptate către Don Jr”, a adăugat Bannon.

În comentariul original publicat în volumul semnat de Micheal Wolff – „Foc şi Furie”, declaraţiile lui Bannon par că sunt îndreptate către toţi cei trei oficiali de campanie prezenţi la întâlnire, printre care şi fiul preşedintelui.

„Trei oficiali seniori de campanie au crezut că e o idee bună să se întâlnească cu un guvern străin în sala de conferinţe din Trump Tower, la etajul 25 – fără avocaţi. Nu aveau niciun avocat.

Chiar dacă aţi crede că acest lucru nu este o trădare, nepatriotic sau de rău augur, iar eu cred în toate asta, ar fi trebuit să chemaţi imediat FBI-ul”, subliniază Bannon în carte.

Comentariile lui Bannon de a clarifica situaţia vin după ce Donald Trump l-a numit pe acesta din urmă „Noroiosul Steve”, de mai multe ori, adăugând că „s-a plâns când a fost concediat”.

Totodată, site-ul de ştiri conservativ al lui Bannon, Breitbart, şi-a pierdut unul dintre sponsorii principali, Rebekah Mercer, care a declarat că a tăiat toate legăturile cu Bannon din cauza dezvăluirilor pe care le-a făcut în cartea lui Wolff.

Bannon a mai adăugat în comunicatul său de presă că regretă faptul că a aşteptat cinci zile să spună ceva, menţionând despre cartea lui Wolff că ar avea informaţii eronate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: