Avocaţii adolescentului care a împuşcat doi protestatari BLM în Wisconsin îl cheamă pe Biden în instanţă pentru că l-a numit „suprematist alb”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocaţii lui Kyle Rittenhouse, adolescentul de 17 ani care a venit înarmat cu o armă semi-automată la protestele antirasism din Kenosha, Wisconsin, în luna august, şi a ucis doi protestatari albi, după ce aceştia l-ar fi atacat şi lovit, au anunţat că îi intentează un proces de calomnie lui Joe Biden, întrucât l-a numit pe clientul lor suprematist alb.

Contracandidatul lui Donald Trump la preşedinţia SUA a distribuit miercuri pe Twitter un clip de 50 de secunde în care apare Kyle Rittenhouse, însoţit de comentariul: „Nu putem descrie asta altfel: preşedintele SUA a refuzat să-i repudieze pe suprematişii albi la dezbaterea de seara trecută”.

La câteva ore de la postarea clipului, avocatul adolescentului a declarat la Fox News că intenţionează să-l dea în judecată pentru calomnie pe fostul vicepreşedinte american. Acesta a anunţat şi pe Twitter că va depune o acţiune împotriva lui Biden şi a campaniei sale, relatează The Sun.

„În 2020 voi fi partizan şi îl voi susţine pe Donald Trump. Sunt însă un avocat non-partizan care luptă agresiv pentru adevăr şi înfăptuirea justiţiei. Pune-ţi aparatul auditiv Biden, vei auzi paşi”.

Imagine indisponibilă

 Biden îl numeşte pe Kyle Rittenhouse - adoleescentul care a ucis doi protestatari BLM în Wisconsin - suprematist alb. El voia să-l atace pe Trump FOTO captură The Sun

    

Lin Wood spune că Biden „a prejudiciat drepturile juridice ale lui Kyle”. Adolescentul e acuzat de crimă de gradul întâi, posesie ilegală de armă şi comportament periculos. Avocaţii săi, care au adus şi filmări ca probă, pledează pentru legitimă apărare. Adolescentul se afla la proteste pentru a apăra oraşul şi la un moment dat a fost surprins alături de poliţişti care i-au oferit apă. Mai multe clipuri surprind cum acesta e urmărit de un grup de protestatari BLM şi lovit cu un skateboard de unul din cei doi bărbaţi albi împuşcaţi mortal. Avocaţii lui Rittenhouse au adus dovezi că mai multe focuri de armă s-au tras în aer şi chiar spre adolescent, şi anume prezentând un clip publicat de The Sun.

Avocatul Lin Wood i-a solicitat lui Biden să-şi retragă „acuzaţia falsă potrivit căreia Kyle este un suprematist alb şi un membru al miliţiei responsabile de violenţele din Kenosha”.

Campania lui Joe Biden nu a oferit deocamdată o reacţie oficială.

Tweetul lui Biden vine în contextul primei dezbateri electorale dintre cei doi candidaţi la preşedinţie şi este o reacţie a sa după ce Trump s-a adresat direct grupului extremist de dreapta Proud Boys transmiţând mesajul: „Stand back and stand by”.

Nu este clar ce a vrut Donald Trump să spună, a arătat editorialistul Philadephia Inquirer Jeffrey Barg, care scrie sub numele „Angry Grammarian”. Acesta spune că preşedintele american a vrut să apeleze la o repetiţie retorică de impact, iar după ce a apucat să spună „stand back” nu a putut găsi decât „stand by”, care înseamnă printre altele „staţi aproape”, „fiţi pregătiţi”.

„Ca prepoziţie ar fi fost inofensivă, ca adverb însă este o înfricoşătoare chemare la luptă”, a scris acesta pe Twitter.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite