Avionul doborât în Ucraina. Business Insider: ultimele clipe de viaţă ale pasagerilor „cursei morţii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
298 de oameni au murit în tragedia aviatică din Ucraina. FOTO: Reuters
298 de oameni au murit în tragedia aviatică din Ucraina. FOTO: Reuters

Publicaţia americană „Bussines Insider” a publicat marţi un articol în care reuneşte opiniile mai multor jurnalişti, cercetători şi oameni din sistemul medical cu privire la modul cum a fost simţită de pasageri prăbuşirea avionului companiei Malaysia Airlines în estul Ucrainei.

Condiţiile care au dus la prăbuşirea avionului care efectua zborul MH17 al Malaysia Airlines ridică numeroase semne. Cert este că în aeronavă au fost 298 de persoane, iar toate au murit.

Cei mai mulţi specialişti şi oficiali din serviciile de intelligence americane au avansat ipoteza folosirii unei rachete sol-aer lansate din zona controlată de insurgenţii proruşi care a vizat avionul. Această interpretare este susţinută de faptul că separatiştii din acea regiune au doborât şi anterior aeronave, dar acestea erau ucrainene şi nu erau curse de linie.

Răspunsurile sunt aşteptate după ce vor fi analizate cadavrele celor aflaţi în avion, cutiile negre şi locul unde s-a prăbuşit aeronava.

Editorul I.H.S. Jane`s Missiles & Rockets, Doug Richardson, susţine că pasagerii avionului probabil nu au suferit deloc înaintea exploziei şi nu au fost conştienţi de ceea ce se întâmpla în jur în ultimele secunde de viaţă. Editorul a declarat revistei „Time” că racheta sol-aer Buk, presupusă a fi fost folosită în această tragedie, înainte de a lovi avionul eliberează un şrapnel al cărui scop este să afecteze mai multe părţi ale avionului.

„Decompresia ar fi avut loc rapid, iar pasagerii ar fi fost knock-out înainte de a şti ce li se întâmplă”, a afirmat Richardson.

O interpretare similară este dată de David Cenciotti de la „The Aviationist” pentru postul american de televiziune Fox News . „Nu este uşor de ghicit ce s-ar fi întâmplat, dar eu cred că aeronava a fost afectată de unde de şoc a rachetei”, precizează Cenciotti. Totodată, „explozia şi şrapnelul ar fi cauzat imediat decompresia, incendiu, lipsa energiei electrice şi incapacitatea de a controla avionul”.

Chirurgul James Vosswinkel, autor al unui studiu complet asupra unui avion prăbuşit în urma exploziei zborului TWA 800, care deşi diferit faţă de cazul MH17 prezintă anumite similarităţi.

Concluziile sale au arătat că după explozia care a avut loc la o înălţime relativ mare, impactul lovirii ar fi produs decelerarea imediată a avionului, iar apoi căderea. Acesta a precizat pentru Bloomberg că pierderea presiunii ar fi cauzat hipoxie în numai câteva secunde, ceea ce înseamnă că toţi şi-au pierdut conştiinţa.

CITEŞTE MAI MULT

François Hollande: Atitudinea Rusiei faţă de situaţia din Ucraina, condiţie a livrării celei de-a doua nave Mistral

VIDEO Avion doborât în Ucraina: Insurgenţii proruşi au predat cutiile negre unui reprezentant al Malaysia Airlines

Anchetatori olandezi au examinat cadavre ale victimelor zborului MH17 în gara de la Torez

Scrisoarea deschisă a unui tată îndurerat, către Putin: Mulţumesc că mi-aţi ucis singura fiică!

Reacţie dură la adresa lui Putin din partea Secretarului britanic pentru Apărare: „Pleacă din estul Ucrainei!“

Avion doborât în Ucraina. Vladimir Putin: „Nimeni nu ar trebui să se folosească de această tragedie pentru a-şi atinge obiectivele politice egoiste”

Avion doborât în Ucraina. Interceptări în care separatiştii proruşi sunt somaţi să caute cutiile negre: „Moscova întreabă unde sunt! Trebuie să le găsim repede”

Avionul doborât în Ucraina: toate pistele duc spre Moscova

„Aceasta este o crimă made in Moscova”, acuză premierul britanic, David Cameron, despre tragedia aviatică din Ucraina

Unde au dispărut cutiile negre ale avionului Malaysia Airlines?

Ucraina va solicita ca republicile separatiste să fie considerate „teroriste”

Tragedia aviatică din Ucraina: un student clujean şi prietena sa, nemţoaică, se numără printre victime. Colegii spun că ar fi ajuns un medic bun

Avion doborât în Ucraina. Comandantul SBU: „Prioritatea noastră este să aflăm care comandant rus a dat ordin ca avionul să fie atacat”

VIDEO Avion doborât în Ucraina. Mărturia unei femei care a ratat „cursa morţii“

Presa din Rusia: Ucrainenii au vrut să doboare avionul lui Putin, dar au greşit ţinta şi au nimerit în avionul de linie Malaysia Airlines

Mulţi dintre pasagerii avionului malaysian mergeau la o conferinţă despre SIDA, în Australia

MH17. Vicepreşedintele SUA, Joe Biden: Avionul prăbuşit în estul Ucrainei a fost aruncat în aer în timpul zborului

 FOTO VIDEO Avion malaysian cu 298 de pasageri, doborât lângă Doneţk. Nu există supravieţuitori

Reacţiile liderilor politici după tragedia aviatică din Ucraina

Avion doborât în Ucraina. Putin: Tragedia nu ar fi avut loc dacă Kievul nu demara ofensiva asupra separatiştilor

29 iunie: rebelii din Doneţk se lăudau pe Twitter că au pus mâna pe un lansator de rachete Buk. Tweet-ul a fost şters azi

Ruşii, fără milă pe timpul războiului rece: cum au doborât un avion sud-coreean cu 269 de pasageri

FOTO Malaysia Airlines MH17 doborât în Ucraina: olandezul care şi-a anticipat moartea pe Facebook

VIDEO Istoria se repetă: Boeing doborât în Ucraina. Americanii au făcut la fel cu un Airbus cu 290 de civili. SUA le-a dat criminalilor medalii pentru curaj

Malaysia Airlines MH17, doborât peste Ucraina: cine este vinovat?

Cum arată şi ce poate face sistemul sol-aer Buk, care ar fi provocat prăbuşirea avionului Malaysia Airlines în Ucraina

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite