Averea şefului Amazon a crescut  vertiginos  în pandemie

Averea şefului Amazon a crescut  vertiginos  în pandemie

Jeff Bezos, şeful Amazon

Şeful Amazon, Jeff Bezos, cea mai bogată persoană în viaţă, este acum şi mai bogat. Practic, averea  sa a atins  un  maxim istoric şi a ajuns  la  171,6 miliarde de dolari, potrivit CNBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform Bloomberg, averea miliardarului s-a majorat după creşterea valorii acţiunilor Amazon, în ciuda pandemiei şi a acordul de a ceda 25% din acţiuni fostei sale soţii MacKenzie după divorţul de anul trecut.
 
Bezos a adăugat 56,7 miliarde de dolari la averea sa doar în 2020, conform estimărilor Bloomberg, dar criza coronavirusului a fost un dezastru economic pentru restul Americii, întrucât 49 de milioane de americani au depus solicitări pentru ajutor de şomaj în ultimele luni.
 
Elon Musk de la Tesla şi Eric Yuan de la Zoom şi-au văzut averile crescând cu peste 2 miliarde de dolari între martie şi iunie, în timpul  pandemiei,  conform Business Insider.
 
Bezos s-a angajat să cheltuiască 10 miliarde de dolari pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice în februarie şi a promis 100 de milioane de dolari băncilor alimentare în aprilie.
 
Ca fondator şi CEO al Amazon, Bezos a fost prima persoană din istoria modernă care a acumulat o avere de peste 100 de miliarde de dolari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: