Autorităţile din New York s-au văzut nevoite să interzică o nuntă cu peste 10.000 de invitaţi în plină pandemie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bulvevard din New York pe vremea restricţiilor anti-coronavirus FOTO Profimedia
Bulvevard din New York pe vremea restricţiilor anti-coronavirus FOTO Profimedia

Autorităţile din New York au interzis organizarea unei nunţi după ce au aflat numărul uriaş al invitaţilor în plină pandemie de COVID-19, şi anume de peste 10.000.

„Am făcut o anchetă şi am constatat că era adevărat. Se planifica o nuntă enormă, care ar fi încălcat regulile privind reuniunile”, a explicat măsura de interdicţie guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo.

Potrivit lui Elizabeth Garvey, o consilieră a guvernatorului de New York, „peste 10.000 de persoane intenţionau să participe” la această nuntă.

„Ascultaţi-mă, puteţi să vă căsătoriţi, dar nu puteţi să invitaţi o mie de persoane la nunta voastră. La sfârşitul zilei, rezultatul va fi la fel. S-ar putea chiar mai scump”, a adăugat guvernatorul.

Nunta era planificată în Williamsburg, un cartier din New York.

Potrivit presei locale, era vorba de o nuntă de evrei ultraortodocşi, o comunitate care a protestat recent la New York faţă de restricţiile impuse pe plan local în vederea combaterii noului coronavirus.

Cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 cresc din nou în New York şi la periferia sa, mai ales în zonele locuite de evrei ultraortodocşi. Aceştia din urmă resping orice insinuare despre existenţa vreunei legături între noul val de îmbolnăviri de COVID-91, boala provocată de SARS-CoV-2, şi obiceiurile lor, denunţând o stigmatizare.

În primăvară, statul New York a fost epicentrul pandemiei de COVID-19 în Statele Unite, cu aproape 24.000 de morţi, dar a reuşit să controleze situaţia în urma unor restricţii severe.

Statele Unite sunt grav afectate de pandemie, raportând până acum peste 8,3 milioane de cazuri de contaminare, dintre care aproape 225.000 fatale.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite