Autorităţile americane intenţionează să aplice reţelei de socializare Facebook o amendă-record, dezvăluie Washington Post

Autorităţile americane intenţionează să aplice reţelei de socializare Facebook o amendă-record, dezvăluie Washington Post

FOTO Arhiva

Autoritatea americană în domeniul concurenţei, Federal Trade Commission (FTC), intenţionează să aplice Facebook cea mai mare amendă din istoria sa, din cauza încălcării angajamentului pe care gigantul şi le-a luat în vederea protecţiei datelor personale ale celor 2,2 miliarde de utilizatori, relatează The Associated Press.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cotidianul The Washington Post (WP) dezvăluie că FTC examinează să aplice Facebook o amendă mai mare decât precedenta amendă-record - în valoare de 22,5 milioane de dolari - pe care a aplicat-o Google în 2012.
 
Ziarul citează trei surse anonime la curent cu dosarul.
 
Într-un răspuns automat, FTC afirmă că nu poate comenta, din cauza închiderii sale în cadrul ”shutdown”-ului, scrie AP.
 
Facebook a refuzat să comenteze.
 
Această eventuală amendă decurge dintr-o anchetă pe care FTC a deschis-o anul trecut în urma unor dezvăluiri potrivit cărora Cambridge Analytica a luat datele persoanle a apriximativ 87 de milioane de utilizatori Facebook fără consimţământul acestora.
 
FTC nu şi-a prezentat public concluziile anchetei şi nu a stabilit cuantumul acestei eventuale amenzi, precizează WP.
 
Valoarea acţiunii Facebook s-a depreciat pe Wall Street în urma dezvăluirii cotidianului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: