Aterizare eşuată a unui F-35 pe un portavion american. Şapte marinari au fost răniţi

Aterizare eşuată a unui F-35 pe un portavion american. Şapte marinari au fost răniţi

Portavion - arhiva foto

Şapte marinari au fost răniţi în urma aterizării eşuate a avionului F-35. Trei dintre ei au fost evacuaţi la Manila şi sunt în stare stabilă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Accidentul s-a petrecut în Marea Chinei de Sud şi a fost anunţat de armata americană. Conform acestora, şapte marinari au fost răniţi din cauza unei aterizări eşuate a unui avion de luptă F-35 pe portavionul USS Carl Vinson, în timpul unei misiuni de rutină.
 
Avionul F-35C Lightning II este un avion de luptă-bombardier furtiv. Pilotul, care a putut să se catapulteze înainte de a fi recuperat de un elicopter, este în stare stabilă, relatează Agerpres.
 
Trei dintre marinarii răniţi au fost transportaţi pentru îngrijiri medicale la Mania, în Filipine. Starea lor este stabilă. 
 
Marina americană nu a explicat cauzele producerii accidentului. Au arătat doar că în cauză a fost deschisă o anchetă. 
 
USS Carl Vinson, USS Abraham Lincoln şi grupurile lor aeronavale au început duminică o serie de manevre în Marea Chinei de Sud, unul dintre principalele puncte de fricţiune dintre chinezi şi americani în regiune, arată sursa citată.
 

Vă recomandăm şi: 

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările