VIDEO FOTO FBI a dezvăluit atentatorii de la Boston: „suspectul 1” are şapcă neagră, „suspectul 2” are şapcă albă

Cei doi bărbaţi suspectaţi de FBI că au organizat atacul terorist de la maratonul din Boston, pe camerele de supraveghere

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a difuzat fotografii şi înregistrări video cu doi suspecţi ai atentatelor teroriste comise la maratonul din Boston, lansând un apel către cetăţeni pentru a obţine informaţii despre aceşti doi bărbaţi. ”Sunt înarmaţi şi periculoşi”, au avertizat agenţii federali americani.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: La câteva ore după publicarea fotografiilor cu cei doi suspecţi, pagina de internet a FBI a fost temporar indisponibilă din cauza traficului foarte mare, potrivit CNN.

Fotografiile îi înfăţişează pe cei doi trecând pe lângă o mulţime de oameni pe Bolyston Street cu doar câteva momente înainte de atacul care a omorât trei spectatori care asistau la Maratonul de la Boston şi a rănit alţi 180, potrivit „Huffington Post“.

În cadrul unei conferinţe de presă, agentul federal Rick DesLauriers  avertizează că cei doi bărbaţi sunt „înarmaţi şi extrem de periculoşi“. Imaginile celor doi au fost imediat postate pe site-ul FBI pentru ca publicul să poată ajuta la identificarea persoanelor care apar drept principali suspecţi ai carnagiului de luni petrecut la maratonul de la Boston.

„Astăzi facem apel la ajutor din partea publicului pentru a-i identifica pe cei doi suspecţi. După o analiză foarte precisă a fotografiilor, înregistrărilor video şi altor dovezi, azi noi le publicăm fotografiile“, a explicat acesta.

Bărbaţii, numiţi „suspectul nr.1“ şi „suspectul nr.2“,  au fost fotografiaţi purtând o şapcă de culoare neagră, respectiv de culoare albă. 

Mai mult, aceştia par „să conlucreze“, a adăugat DesLauriers, care a spus răspicat că oamenii trebuie ”descurajaţi” să cerceteze alte fotografii cu ”suspecţi” care au apărut pe internet şi în media internaţională.

În imagini, cei doi „par să meargă împreună spre linia de sosire a maratonului“, acolo unde au explodat luni cele două bombe artizanale. Autorităţile declară că vor lucra pentru a îmbunătăţi calitatea imaginilor difuzate.

 
Foto

În fotografii, suspectul care poartă o şapcă albă „este văzut pe punctul de a lăsa ceea ce credem noi a fi una dintre bombe“, a completat DesLauriers. Acesta subliniază că această acţiune a avut loc „cu câteva minute“ înainte de explozii.

„De peste 100 de ani, FBI-ul a cerut ajutorul publicului. Cu ajutorul mass-media, într-o clipă, aceste imagini vor fi difuzate direct la milioane de oameni din întreaga lume. Cineva îi cunoaşte pe aceşti oameni, ei sunt prieteni, vecini, colegi sau membri de familie. Orice informaţie, oricât de nesemnificativă ar părea, prezintă un interes pentru noi“.

Alte ştiri pe aceeaşi temă:

VIDEO Atentate la Boston: cele mai puternice imagini de la atacurile cu bombă din SUA

Organizaţiile internaţionale de presă au obţinut imagini video filmate de persoane aflate la doar câţiva metri de locul în care s-au produs exploziile de la Boston, care au ucis trei persoane şi au rănit peste 140. Dintre acestea, cel puţin 30 se află în stare gravă, iar majoritatea au suferit amputări ale membrelor inferioare.


VIDEO Mărturii de la Boston: „Piciorul cuiva a zburat pe lângă capul meu.” „Era ca o zonă de război, mi-a amintit de 11 septembrie”

„Mi-am dat cureaua pentru a ajuta să oprim sângerarea persoanei care rămasese fără un picior”, povesteşte John Ross, care se afla de faţă atunci când s-au produs exploziile la maratonul din Boston.

 


FOTO O atletă din Craiova stabilită în America a participat la maratonul din Boston. Nuţa Olaru: „Toată lumea a început să fugă disperată ca să se salveze”

Nuţa Olaru, în vârstă de 43 de ani, din Craiova, a participat la maratonul din Boston. Atleta româncă terminase cursa când au avut loc exploziile. Olteanca a declarat că încă îi tremură picioare, însă îi mulţumeşte lui Dumnezeu că este bine.


SUA se pregătesc pentru ce este mai rău, după atacurile cu bombă de la Boston. Autorităţile au luat măsuri draconice de securitate, nivelul de alertă rămâne ridicat

Oraşele americane şi-au sporit măsurile de securitate în scurt timp pentru a încerca să prevină un alt eveniment dezastruos precum atacul terorist din Boston, al căror explozii s-au soldat cu cel puţin trei morţi şi 140 de răniţi.


oliţia din Boston percheziţionează un apartament în legătură cu atentatele de la maraton

Atentatele din Boston nu au fost încă revendicate, iar poliţia nu a anunţat încă identificarea unor suspecţi. Forţele de ordine percheziţionează însă un apartament din suburbia Revere, potrivit Associated Press.

 


Un arab saudit, primul suspect al atentatelor de la Boston

O persoană de origine saudită se află sub supravegherea poliţiei, fiind internată deocamdată la un spital din Boston, potrivit „The New York Post”. Arabul este principalul suspect al autorităţilor pentru atacurile cu bombă care au ucis ieri trei persoane la Boston.


Bărbat misterios pe acoperişul unei clădiri aflate la câţiva metri de locul exploziilor din Boston

O fotografie făcută de un spectator la maratonul din Boston, la scurt timp după ce au explodat primele două bombe în apropierea liniei de final, arată un bărbat suspect mergând pe un acoperiş aflat la câteva zeci de metri de la locul în care s-au produs deflagraţiile.


Dezastre în ziua de 15 aprilie: de la moartea lui Abraham Lincoln la atacul terorist din Boston

Două explozii au avut loc luni în apropierea liniei de sosire a maratonului din Boston, iar o a treia deflagraţie s-a petrecut la Biblioteca JFK. Evenimentele din Boston au cauzat moartea a trei persoane.


Atacul terorist din Boston, o recapitulare a dezastrului

Explozia a două bombe în Boston s-a soldat cu trei morţi şi cel puţin 110 răniţi, dintre care şase se află în stare gravă. Cel puţin opt răniţi sunt copii.

  

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările