FOTO VIDEO Atac armat în apropierea unui cazinou din Las Vegas: 58 de morţi şi peste 500 de răniţi. Principalul suspect este mort

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atacul din Las Vegas este cel mai sângeros atac în masă din istoria modernă a Statelor Unite
Atacul din Las Vegas este cel mai sângeros atac în masă din istoria modernă a Statelor Unite

Poliţia din Las Vegas a intervenit după ce a primit sesizări referitoare la împuşcături lângă Hotelul Mandalay Bay. În urma incidentului, cel puţin 58 persoane au murit şi peste 500 au fost rănite. Principalul suspect a murit. Deşi iniţial au existat informaţii potrivit cărora ar fi fost ucis de poliţie, autorităţile au afirmat ulterior că acesta s-a sinucis.

UPDATE Principalul suspect în cazul masacrului din Las Vegas, Stephen Paddock, nu avea nicio legătură cu gruparea teroristă Statul Islamic, a precizat Biroul Federal de Investigaţii (FBI). Precizarea a venit în contextul în care gruparea jihadistă a revendicat atacul prin intermediul agenţiei sale de ştiri Amaq.


UPDATE  Cel puţin 58 de persoane au murit şi 515 au fost rănite în atacul de la Las Vegas, potrivit celui mai recent bilanţ, relatează presa internaţională.


UPDATE Preşedintele SUA, Donald Trump, a catalogat luni drept ”un act de rău pur” atacul armat în masă de la Las Vegas, relatează The Associated Press.


UPDATE Stephen Craig Paddock, în vârstă de 64 de ani, presupusul autor al atacului armat de la Las Vegas, a fost găsit mort într-o cameră de hotel în care se aflau zece arme de foc, a anunţat poliţia luni, precizând că peste 400 de persoane au fost spitalizate în acest atac armat, cel mai sângeros din istoria modernă a Statelor Unite, relatează The Associated Press.

Autorităţile au anunţat că Stephen Craig Paddock s-a sinucis după atac.


UPDATE Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat luni atacul din Las Vegas, afirmând că autorul era „un soldat“ al său, care se convertise la islam în urmă cu câteva luni, însă nu a furnizat nicio dovadă în sprijinul acestei afirmaţii, relatează ABC News. 

„Atacul din Las Vegas a fost comis de un soldat al Statului Islamic şi el l-a comis ca răspuns la apelurile (organizaţiei) de a ţinti ţările din coaliţie“ (de luptă împotriva ISIS), a precizat agenţia  Amaq, organul de propagandă al jihadiştilor, notează Reuters.


O oficialitate a poliţiei din Las Vegas a declarat că peste 50 de oameni au fost ucişi şi peste 400 răniţi într-un atac armat care a avut loc în noaptea de duminică spre luni în oraşul american Las Vegas.

Un suspect a fost ucis în timpul incidentului petrecut pe principala arteră din Las Vegas, unde avea loc un concert de muzică country în aer liber, Harvest Festival.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Joe Lombardo, a spus că suspectul a tras asupra mulţimii dintr-o armă automat de la etajul 32 al hotelului-cazinou Mandalay Bay. Printre cei ucişi se numără câţiva poliţişti care asistau la concert în afara orelor de serviciu.

Autorităţile consideră că atacatorul identificat drept localnic este un „actor solo”, dar poliţia se mai află în căutarea unei femei de origine asiatică identificată drept Mari Lou Danley, care s-a aflat împreună cu suspectul în timpul atacului. Câteva zboruri spre Aeroportul Internaţional McCarran au fost redirecţionate din cauza incidentului.

Bilanţul precedent anunţa 2 morţi şi 20 de răniţi.

Cel mai sângeros atac în masă din istoria modernă  a SUA

 Atacul de duminică din Las Vegas a devenit, astfel, cel mai sângeros atac în masă din istoria modernă a Statelor Unite, scrie AP.

Trump a transmis condoleanţe victimelor

În urma atacului, preşedintele american a transmis condoleanţe familiilor victimelor.

Sincere condoleanţe şi toată simpatia mea faţă de cei răniţi şi de familiile victimelor teribilului atac armat din Las Vegas. Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Autorităţile l-au identificat pe presupusul autor al atacului ca fiind Stephen Paddock, un rezident din las Vegas.

Ştefan Paddock era cunoscut de autorităţile locale, dar nu şi de poliţia federală.

atacator

O fotografie a presupusului atacator a fost postată pe reţelele sociale şi în mass-media.

Şeriful comitatului Clark, Joseph Lombardo a precizat că ofiţeri l-au înfruntat pe Paddock la etajul 32 al hotelului cazinou Mandalay Bay, situat peste drum de concert.

Paddock a fost ucis. Autorităţile au anunţat de asemenea că au localizat-o pe Marilou Danley, în vârstă de 62 de ani, care era căutată ca ”persoană de interes” în acest incident.

Atacatorul s-ar fi cazat la hotel ca oaspete.

Un ofiţer aflat în timpul serviciului se află în stare gravă, iar altul a fost rănit în acest atac.

Doi ofiţeri care erau în afara programului au fost ucişi, a anunţat Lombardo.

Mai mulţi ofiţeri din California asistau la acest festival în aer liber, duminică, atunci când atacatorul a deschis focul.

Un ofiţer din cadrul Poliţiei din Bakersfield Police, care a fost împuşcat, a fost condus la spital cu răni care nu-i pun viaţa în pericol.

Autorităţile nu au dezvăluit identitatea vreuneia dintre victime.

Şeriful a declarat că el crede că autorul atacului este un ”lup singuratic” şi a anunţat că poliţtii îl caută pe colegul de cameră al presupusului autor al masacrului ce pe o ”persoană de interes”.

Cântăreţul de country Jason Aldean a anunţat pe reţele de socializare că el şi echipa sa se află în siguranţă, după atac.

Aldean se afla în toiul concertului în momentul în care a început să plouă cu gloanţe asupra spectatorilor.

El a făcut aceste anunţuri pe Instagram, în postări în care a denunţat atacul ca ”întrecând oribilul”.

Trăgătorul a fost identificat ca find Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani, locuitor din Las Vegas.

Circumstanţele acestei tragedii rămân neclare şi motivele atacatorului sunt necunoscute.

Poliţia a localizat şi o femeie care a călătorit cu trăgătorul înaintea atacului, a spus şeriful. În plus, a fost găsit un vehicul aparţinând atacatorului.

Poliţia a anunţat că a anilihilat un trăgător şi le-a cerut locuitorilor să fie precauţi.

Conform unei postări pe Twitter a departamentului de poliţie, o persoană înarmată s-ar fi aflat în apropierea cazinoului Mandalay Bay.

„Cerem tuturor să evite zona“, se mai menţionează în postare.

Potrivit Reuters, un utilizator de Twitter a scris că hotelul în care se află cazinoul a fost închis, în timp ce un alt utilizator, citând poliţia, a spus că doi atacatori s-ar afla la etajului al 32-lea al hotelului şi ar fi tras asupra unui bodyguard şi asupra poliţiei. 

Înregistrările video apărute pe reţelele de socializare arată sute de oameni fugind de la locul incidentului, pe fundalul zgomotelor produse de o armă autromată.

În prezent, la faţa locului, se află poliţişti înarmaţi. Au fost înregistrate mai multe victime, iar oamenii sunt avertizaţi să evite zona.

Un purtător de cuvânt al unui spital a indicat că au sosit mai multe peroane împuşcate.

Conform publicaţiei Las Vegas Sun, s-a tras asupra mai multor persoane, printre care şi un poliţist, în timpul unui concert de muzică country care se desfăşura în aer liber în zonă.

Nu se ştie încă dacă este vorba de unul sau de mai mulţi atacatori.

Din înregistrări video postate pe reţele de socializare se vede cum sute de oameni fug de la locul incidentului, scrie BBC News.

În unele înregistrări se aud sunete de focuri de la ceea ce pare o armă automată.

Poliţia a sfătuit populaţia să evite zona.

Un purtător de cuvânt al unui spital a declarat pentru CNN că mai multe persoane au fost internate cu răni cauzate de gloanţe. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite