Asistenta medicală care l-a îngrijit pe Boris Johnson a demisionat în semn de protest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO digi24.ro
FOTO digi24.ro

Jenny McGee, asistenta medicală care l-a îngrijit pe Boris Johnson, după ce a ajuns la terapie intensivă cu simptome grave de Covid-19, a demisionat, anunţă The Guardian. Ea spune că este dezamăgită de "lipsa de respect” arătată de guvern faţă de angajaţii din domeniul sănătăţii. "Nu suntem respectaţi. M-am săturat!"

 Jenny McGee, care l-a îngrijit pe Boris Johnson timp de două zile, cât a stat la terapie intensivă, a dezvăluit şi că angajaţii acestuia au încercat să o forţeze să apară într-o fotografie.În acest fel, ea ar fi trebuit să mulţumească sistemului de sănătate în timpul unei vizite la Downing Street, vizită care se voia a fi una discretă. 

"Nu suntem respectaţi şi nu primim salariul pe care îl merităm. M-am săturat. Aşa că mi-am depus demisia”, a spus Jenny McGee, ca răspuns la propunerea guvernului de a creşte salariile din Sănătate cu 1%, conform The Guardian. 'Multe asistente cred că guvernul nu a gestionat foarte bine criza de COVID - indecis, mesaje ambiguee. Este foarte supărător”, a adăugat McGee.

73 la sută din asistenţii medicali din UK ar dori un salariu mai mare

O cercetare realizată anul trecut de către Colegiul Regal al Asistenţilor arată că din ce în ce mai mulţi angajaţi din acest domeniu iau în calcul să demisioneze, motivul principal fiind salariile mici. 73% din 42.000 de asistenţi şi asistente medicale din Marea Britanie au spus că un salariu mai mari i-ar face să se simtă mai apreciaţi.

Paul Cullen, preşedintele Colegiului spune că angajaţii din Asistenţă sunt epuizaţi şi ajunşi la burnout după ce au tras un an cu pandemia de COVID. „Este o insultă să auzi că guvernul a propus mărirea salariilor cu 1%, asta demonstrând cât ascultă decidenţii şi cât respect au pentru asistenţi şi asistente, aceştia din urmă punându-şi vieţile în pericol”.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite