Asaltul de la Capitoliu. O tânără este suspectată că a vrut să vândă serviciilor secrete ruseşti laptop-ul furat din biroul lui Nancy Pelosi - VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie de 22 de ani este suspectată că a încercat, fără succes, să vândă serviciilor secrete ruseşti laptop-ul şefei Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, furat în timpul asaltului asupra Captoliului, în 6 ianuarie.

Potrivit actului de acuzare, consultat de AFP, Riley June Williams, din Pennsylvania, făcea parte dintre persoanele care au pătruns în Capitoliu în acea zi.

Imagini difuzate de televiziunea britanică ITV arată o tânără femeie, a cărei identitate a fost confirmată chiar da mama sa, îndemnând mulţimea să se deplaseze la etajul clădirii. 

Un martor anonim, interogat de autorităţile americane, afirmă că a văzut alte înregistrări în care Riley Williams lua un laptop din biroul lui Nancy Pelosi.

Potrivit acestui martor, citat în actul de acuzare, care afirmă că este un fost prieten al tinerei, aceasta din urmă voia să trimită laptopul unui contact din Rusia pentru a-l vinde serviciilor secrete externe ruseşti (SVR), arată hotnews.ro. Operaţiunea a eşuat în cele din urmă, din motive neprecizate, iar Riley Williams ar fi în continuare în posesia computerului sau l-a distrus.

Un mandat de arestare a fost emis pe numele tinerei, despre care mama sa spune că a plecat de acasă.

Actul de acuzat nu reţine pentru moment la adresa lui Riley Williams decât acuzaţiile de intrare prin efracţie şi tulburarea ordinii publice, dar nu şi furtul.

Aproape 70 de persoane au fost deja inculpate după evenimentele din 6 ianuarie, potrivit departamentului american al Justiţiei.

Capetele de acuzare merg de la intrarea prin efracţie la port de arme interzise şi agresarea agenţilor forţelor publice.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite