Armata SUA se pregăteşte pentru uraganul Maria VIDEO

Armata SUA se pregăteşte pentru uraganul Maria VIDEO

Uraganul Maria

Trupele americane s-au mobilizat pentru a interveni în sprijinul populaţiei afectate de uraganul Maria.  Joint Task Force–Leeward Islands (JTF-LI)  a deplasat forţe în Estul Mării Caraibe, regiune afectată deja de Uraganul Irma.

Ştiri pe aceeaşi temă

Forţa militară întrunită are în compunere puşcaşi marini, trupe terestre, aviatori şi ofiţeri de comandă specializaţi în răspuns rapid. Un detaşament complex, pregătit pentru operaţiuni în condiţiile specifice impuse de uraganul Maria.
 
Printre misiunile acestei forţe întrunite se numără asigurarea de apă potabilă cu ajutorul purificatoarelor, sprijinul rapid logistic pentru populaţia afectată de uragane. Forţele aeriene implicate includ elicoptere militare CH-53E Super Stallion, UH-60 Black Hawk şi CH-47 Chinook. 
 
JTF-LI  poate pune la dispoziţia populaţiei afectate suport de bază pentru supravieţuire şi de intervenţie medicală, capacităţi de evacuare. Printre principalele capacităţi sunt aeronavele de transport utilizate atât la aprovizionarea populaţiei cât şi la evacuare.
 
Uraganul Maria a ajuns miercuri deasupra Insulei Puerto Rico, cu rafale de vânt de 250 de kilometri pe oră, a anunţat Centrul Naţional american al Uraganelor (NHC), relatează AFP.
 
Ochiul uraganului de categoria 4 a atins uscatul în apropiere de Yabucoa, în sud-estul insulei, către ora locală 6.15 (13.15, ora României), a precizat NHC.
 
Meteorologii spun că este prea devreme pentru a stabili dacă va ameninţa zona continentală a SUA, în deplasarea sa către nord.
 
Al 13 uragan din Atlantic, anul acesta

   Printre cei afectaţi de trecerea furtunii a fost chiar premierul Republicii Dominica, Roosevelt Skerrit, care a scris pe Facebook un mesaj deznădăjduit de ajutor:

"Acoperişul meu a dispărut, sunt la mila urganului. Casa se inundă". Premierul a fost salvat şi a transmis imediat: "I have been rescued" — am fost salvat, a scris pe Facebook şi Twitter. 

La nord de Dominica, micul teritoriu francez Guadalupe  a fost lovit greu. Prefectura din Guadalupte a anunţat că o persoană a fost omorâtă de un copac care a căzut şi că cel puţin două persoane sunt dispărute în urma unui naufragiu.
 
Mai multe acoperişuri au fost smulse, iar drumuri au fost blocate de copaci căzuţi. Optzeci de mii de locuinţe nu au curent electric, iar zonele de coastă din sud dunt inundate.
 
În Puerto Rico, autorităţile au avertizat că forţele de ordine vor fi retrase de pe străzi temporar şi au îndemnat populaţia să se adăpostească. Mii de oameni au decis să părăsească insulele, de teama uraganului, iar companiile aeriene au redus tarifele pe perioada evacuării.
 
Maria este al 13 uragan major din Atlantic de anul acesta şi al patrulea de categorie peste 3, după Harvey, Irma şi Jose. Acest număr este peste media unui sezon obişnuit.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările