Anchetă parlamentară în SUA în legătură cu alegerea vicepreşedintelui Mike Pence de a se caza într-un hotel al lui Trump din Irlanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepreşedintele american Mike Pence FOTO EPA-EFE
Vicepreşedintele american Mike Pence FOTO EPA-EFE

Democraţii din Congresul american au anunţat vineri deschiderea unei anchete parlamentare asupra alegerii vicepreşedintelui Mike Pence de a se caza, cu prilejul unei vizite oficiale în Irlanda, într-un club de golf care îi aparţine preşedintelui Donald Trump, relatează AFP.

„Trump International Golf Links & Hotel“ este situat la Doonbeg, pe coasta de vest a Irlandei, la circa 300 de kilometri de Dublin, unde au avut loc întâlnirile oficiale ale vicepreşedintelui american.

„Comisia nu consideră că banii contribuabililor americani trebuie folosiţi pentru a-l îmbogăţi pe preşedintele Trump, familia şi firmele lui“, a denunţat preşedintele unei influente comisii din Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul democraţilor, Elijah Cummings.

El a precizat că factura acestei călătorii ar putea fi „importantă“, deoarece o precedentă vizită a lui Donald Trump în acelaşi hotel, în iunie, i-a costat 3,6 milioane de dolari pe americani.

Aceasta este a doua anchetă parlamentară deschisă în mai puţin 15 zile în legătură cu utilizarea de către Donald Trump şi echipa sa a diferitelor proprietăţi pe care preşedintele american le deţine în mai multe locuri din lume.

Pe 28 august, Comisia Juridică a Camerei Reprezentanţilor a anunţat că anchetează în legătură cu intenţia liderului de la Casa Albă de a organiza următorul summit G7, programat în Statele Unite, într-unul din cluburile sale de golf din Florida.

„Este un loc formidabil“, a declarat Trump despre clubul său de golf de la Doral, situat în apropiere de Miami, dând asigurări totodată că nu va obţine niciun beneficiu personal de pe urma organizării summitului G7.

De la instalarea la Casa Albă, în ianuarie 2017, Donald Trump este acuzat neîncetat de opoziţie că profită financiar de poziţia sa prezidenţială prin intermediul grupului „Trump Organization“.

În timpul campaniei prezidenţiale, Trump s-a angajat că încredinţeze activităţile grupului său către un „blind trust“, o structură financiară independentă.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite