Ancheta în dosarul rus. Trump susţine că este „improbabil“ să fie chestionat de procurorul special Robert Mueller

Ancheta în dosarul rus. Trump susţine că este „improbabil“ să fie chestionat de procurorul special Robert Mueller

Donald Trump, preşedintele SUA Foto: EPA

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a afirmat că este „improbabil“ ca el să fie interogat de procurorul special Robert Mueller, care răspunde de ancheta legată de presupusele legături dintre echipa de campanie electorală a actualului lider al Casei Albe şi Rusia, relevă BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Donald Trump a subliniat încă o dată că nu a existat nicio înţelegere secretă între cele două părţi şi a adăugat că „va vedea ce se va întâmpla“.
 
Reacţia preşedintelui SUA a venit după ce presa americană a scris, săptămâna aceasta, că avocaţii lui Trump poartă discuţii cu anchetatorii pentru a stabili data unei intervievări, aminteşte sursa citată.
 
Ancheta condusă de Mueller a dat deja primele rezultate. La sfârşitul lunii octombrie, trei apropiaţi ai preşedintelui SUA au intrat în vizorul justiţiei americane. 
 
Fostul său director de campanie Paul Manafort şi asociatul acestuia Rick Gates au fost inculpaţi oficial pentru 12 capete de acuzare. Şi fostul consilier pe probleme de politică externă al lui Trump - George Papadopoulos - a fost inculpat.
 
Printre capetele de acuzare care îi vizează pe Manafort şi Gates se numără conspiraţia împotriva SUA, spălarea de bani, falsul în declaraţii şi nedeclararea de conturi deţinute în străinătate. Ambii s-au declarat nevinovaţi în cazul tuturor capetelor de acuzare.
 
În acest timp, Papadopoulos, acuzat de obstrucţionarea justiţiei, a ales altă cale: a pledat vinovat pentru fals în declaraţii către anchetatorii FBI în legătură cu contactele sale repetate cu intermediari ai Kremlinului.
citeste totul despre: