Ameninţare cu bombă la sediul CNN. Clădirea a fost evacuată

Ameninţare cu
bombă la sediul CNN. Clădirea a fost evacuată

FOTO AFP

Sediul CNN din New York a fost evacuat de urgenţă, joi seara, în urma unei ameninţări cu bombă, venite printr-un apel telefonic.

Persoana care a sunat a spus că sunt cinci bombe în interiorul clădirii, potrivit unor surse din poliţie. NYPD a declarat, ulterior, că nu s-a găsit niciun fel de materiale explozibile în sediu.

Puţin după ora 23:00 (06:00 ora României), personalul CNN a anunţat că toată lumea este în siguranţă şi ameninţarea pare că s-a sfârşit.
„NYPD ne-a confirmat că totul este în regulă, iar angajaţii au putut să se întoarcă în clădire”, a declarat preşedintele CNN Worldwide, Jeff Zucker, într-o comunicare internă. „Clădirea este în siguranţă şi sigură pentru ca toată lumea să se poată întoarce dimineaţă. Apreciem acţiunile prompte ale autorităţilor locale şi răbdarea şi profesionalismul tuturor angajaţilor care au fost afectaţi”, a adăugat el.

Emisiunea „CNN Tonight”, a lui Don Lemon, care se afla într-o pauză publicitară, a fost anulată. Timp de aproximativ o jumătate de oră, pe CNN au rulat programe înregistrate pentru ca apoi să înceapă o transmisiune în direct de pe stradă în timp ce poliţia investiga.

„Ni s-a transmis să evacuăm clădirea şi să o facem cât de repede posibil. Am luat ce am putut şi am ieşit din clădire iar acum stăm afară”, a afirmat Lemon.

Mai multe vehicule ale poliţiei şi pompierilor au blocat tot traficul auto şi pietonal în zonă. Un echipaj de dezamorsare a bombelor a aşteptat în faţa clădirii în timp ce poliţiştii cercetau clădirea.

Birourile CNN au fost evacuate şi în octombrie după ce a fost descoperit un pachet cu un dispozitiv exploziv, adresat fostului director CIA, John Brennan.
citeste totul despre: