Amazon a venit recent cu un program nou, ce nu ţine de vânzări, care poate fi o oportunitate excelentă pentru antreprenorii români interesaţi să-şi deschidă afaceri în SUA şi să se asocieze cu o companie de prestigiu cum este Amazon. Noutatea vizează partea de expediere a produselor către clienţi, mai exact, în recrutarea antreprenorilor interesaţi să-şi dezvolte propria reţea de livrări, sub egida Amazon.

Cei interesaţi vor putea închiria camioanele direct de la Amazon, şi vor avea de preluat coletele de la una dintre cele 75 de staţii Amazon de livrare din SUA. Antreprenorii vor fi responsabili doar cu recrutarea, angajarea şi supervizarea personalului.

Oricine are posibilitatea de a-şi începe propriul business cu o investiţie iniţială de doar $10.000.

Care sunt avantajele unui parteneriat cu Amazon?

 • Anul acesta, eMarket estimează că mai mult de 40% din cumpărăturile online vor fi realizate pe site-ul Amazon.
   
 • Cei acceptaţi în acest program au posibilitatea de a ajunge la un profit anual de aproximativ $300.000, prin utilizarea a 40 de camioane pentru livrări.
   
 • Costurile de start-up sunt relativ reduse, de până la $10.000.
   
 • Se aplică uşor, pe site-ul companiei Amazon.
   
 • Partenerii vor avea acces la tehnologia şi experienţa în logistică de mai bine de 20 de ani ale companiei Amazon.
   
 • Partenerii se vor putea concentra mai puţin pe creşterea vânzărilor şi mai mult pe construirea şi managerierea unei echipe care să livreze coletele eficient, având în vedere fluxul mare de livrări.
   
 • Amazon promite reduceri pentru costurile asociate acestui tip de activitate, precum: benzină, asigurarea şi beneficiile pentru angajaţi.

Prin acest program Amazon îşi doreşte să faciliteze crearea de noi companii şi angajarea, în timp, a „sute de mii” de şoferi care să livreze produsele pe tot teritoriul SUA. Acest program inovator vine pe fondul lipsei de camioane pentru livrări şi a unor costuri de transport din ce în ce mai mari din partea actualilor jucători pe piaţa de livrare.