„SUA se află sub atac“: alegerile americane din 2018 ar fi deja sub ameninţarea Rusiei

„SUA se află sub atac“: alegerile americane din 2018 ar fi deja sub ameninţarea Rusiei

Mai mulţi lideri din agenţiile americane de informaţii au avertizează că Rusia va încerca să intervină în alegerile americane din 2018, folosindu-se de reţelele sociale pentru a răspândi propagandă şi ştiri false, la fel cum a făcut în campania din 2016, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Directorul Serviciului Naţional de Informaţii, Dan Coats, a declarat marţi că Rusia şi alte entităţi străine vor ataca probabil alegerile americane şi europene din acest an, adăugând că Moscova e de părere că astfel de eforturi anterioare precum cel cu doi ani în urmă au reuşit să submineze democraţia din SUA.

Acesta din urmă a subliniat că a fost pus deja faţă în faţă cu dovezi cum că Rusia ar viza alegerile americane din noiembrie, acolo unde sunt puse la bătaie Camera Reprezentanţilor, Senatul şi o serie de funcţii în guvernele statelor.

„Vă spun direct, Statele Unite se află sub atac; Nu ar trebui să existe vreo îndoială cum că Rusia percepe eforturile anterioare ca fiind un succes şi vede alegerile din 2018 ca un mijloc de operare a influenţelor ruseşti”, a menţionat Coats.

Reacţia acestuia din urmă se află în contradicţie cu declaraţiile lui Trump care a pus la îndoială amestecul ruşilor în alegerile din 2016 şi a negat că asociaţii săi ar fi avut vreo legătură cu Rusia.

În timpul audierii, senatorii americani i-au întrebat pe oficialii din serviciile de informaţii dacă există vreun plan de a combate ameninţarea rusească.

Liderul CIA, Mike Pompeo şi directorul FBI au declarat urmează a fi realizate mai multe eforturi considerabile în acest sens, fără să dea mai multe detalii.

Atât executivi de la Facebook cât şi de la Twitter au mărturisit în faţa Congresului în privinţa dezinformării Rusiei ce vizează alegătorii americani.

Oficialii de la Facebook au relatat anterior că pe o perioadă de doi ani e posibil ca 126 de milioane de americani să fi văzut pe reţeaua de socializare conţinut politic susţinut de Rusia.
citeste totul despre: