Alegeri SUA 2020. Ziua şi recordul la capitolul vot anticipat: Peste 50 de milioane de americani au votat deja

Alegeri SUA 2020. Ziua şi recordul la capitolul vot anticipat: Peste 50 de
milioane de americani au votat deja

FOTO Getty Images/ AFP

Peste 50 de milioane de americani au votat deja în alegerile prezidenţiale americane, a declarat vineri un expert în votul anticipat, semnalând o participare record la alegerile în care se confruntă preşedintele Donald Trump şi democratul Joe Biden, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Michael McDonald, implicat în Elections Project al University of Florida, a apreciat că cel puţin 52 de milioane de americani au votat prin poştă sau în persoană, cu 11 zile înainte de ziua alegerilor. Acest număr este echivalent cu 22% dintre alegătorii eligibili.

McDonald şi alţi experţi anticipează că alegerile ar putea stabili un record al prezenţei la vot al epocii moderne, depăşind participarea de 60% din alegerile prezidenţiale recente.

Participarea masivă la votul anticipat îi oferă republicanului Trump mai puţine şanse să schimbe opţiunile unor alegători înainte de încheierea alegerilor.

Sondajele de opinie îl plasează pe Trump în urma lui Biden, atât la nivel naţional cât şi, cu o marjă mai scăzută, în mai multe state cheie, care vor decide cine va fi preşedinte de pe 20 ianuarie 2021.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările