Alegeri SUA 2020. Trump sau Biden? Pe cine preferă militarii americani

Alegeri SUA 2020. Trump sau Biden? Pe cine preferă militarii americani

Joe Biden (stânga) şi Donald Trump, cei doi candidaţi la Casa Albă FOTO Arhivă

Candidatul democrat la Casa Albă Joe Biden este preferatul personalului militar american activ, dar adversarul său republican Donald Trump se bucură de un sprijin mai mare în rândul veteranilor, arată un sondaj prezentat de Business Insider cu o săptămână înainte de alegerile din Statele Unite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele Donald Trump s-a lăudat în repetate rânduri că a făcut mai multe pentru armată decât predecesorul său democrat Barack Obama. Aceste cuvinte nu rezonează, se pare, cu opiniile militarilor activi.

Conform unui sondaj realizat de Military Times în parteneriat cu Institutul pentru Veterani şi Familiile de Militari din cadrul Universităţii din Syracusa, 43,1 dintre militarii activi şi-l doresc pe Biden preşedinte, în timp ce 37,4% pe Trump.

Datele se schimbă considerabil în rândul veteranilor, care se pronunţă în proporţie de 52% pentru Trump la Casa Albă şi de 42% pentru Biden.

În general, militarii se declară nemulţumiţi de ambele propuneri pentru alegerile din 3 noiembrie. De fapt, niciunul dintre cei doi nu a servit în armată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările