Alegeri SUA 2020. Tribunalul din Pennsylvania amână certificarea rezultatelor alegerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă oficialii din Pennsylvania l-au anunţat marţi pe democratul Joe Biden drept câştigător al cursei prezidenţiale în stat, tribunalul din acest stat a decis să amâne certificarea rezultatelor alegerilor şi să stabilească o audiere vineri.

Preşedintele american Donald Trump i-a acuzat pe democraţi de fraudă şi nereguli electorale. Judecătorul din Pennsylvania Patricia McCullough a decis că statul trebuie să amâne acţiunile privind certificarea rezultatelor alegerilor din 2020 şi să stabilească o audiere vineri.

Ordinul vine în contextul în care alegătorii din Pennsylvania, inclusiv republicanul Mike Kelly, s-au plâns că votul celor care au absentat fără scuză ar putea încălca constituţia statului.

„Veşti mari!”, a scris Donald Trump pe Twitter în urma anunţului. Anterior, într-un apel telefonic în audierile publice din Pennsylvania, preşedintele SUA a declarat că are toate dovezile necesare pentru a revendica victoria în alegeri şi că are nevoie doar de un judecător neutru care să-i asculte argumentele.

„Trebuie să răsturnăm rezultatul alegerilor. Nu există nicio îndoială că avem toate dovezile, avem toate atestările scrise, avem totul. Tot ce ne trebuie este un judecător care să le asculte în mod adecvat, fără a avea o opinie politică sau vreun alt fel de problemă”, a spus Trump.

Până în prezent, cel puţin patru state americane l-au certificat oficial pe Biden drept câştigător, printre care se numără Pennsylvania, Nevada, Michigan şi Georgia.

În acelaşi timp, preşedintele american în exerciţiu nu va ceda în faţa „fraudei electorale” şi a promis să-şi continue bătălia legală pentru a se asigura că toate voturile exprimate în mod real în aceste alegeri prezidenţiale sunt legitime.

Preşedintele ales al Statelor Unite, Joe Biden, a avertizat miercuri că americanii nu vor accepta ca rezultatele alegerilor din 3 noiembrie să nu fie respectate, informează AFP.

"Cred că aceste vremuri tulburi de disensiune şi demonizare vor face loc unui an de lumină şi unitate", a declarat Joe Biden într-un discurs cu ocazia Zilei Recunoştinţei, rostit în oraşul său natal Wilmington, Delaware.

"Democraţia noastră a fost pusă la încercare anul acesta. Şi iată ce am învăţat: poporul acestei naţiuni a fost la înălţime", a estimat preşedintele ales al SUA.

"În America, avem alegeri libere şi corecte şi respectăm rezultatele. Locuitorii şi legile acestei ţări nu vor accepta altceva", a avertizat el.

"Voi vreţi soluţii, nu strigăte. Dreptate, nu hiper-discriminare. Lumină, nu flăcări", a afirmat Joe Biden.

"Vreţi să ne ascultăm din nou unii pe alţii, să ne privim din nou unii pe alţii, să ne respectăm din nou. Vreţi să colaborăm, democraţi, republicani şi independenţi", a adăugat viitorul preşedinte care a promis să întindă mâna taberei adverse, în pofida disensiunilor fără precedent ce marchează clasa politică americană. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite