Alegeri SUA 2020. Senatorul republican Lindsey Graham recunoaşte că democraţii au „şanse bune“ să câştige Casa Albă

Alegeri SUA 2020. Senatorul republican Lindsey Graham recunoaşte că democraţii au „şanse bune“ să câştige Casa Albă

Lindsey Graham, senator republican

Senatorul republican Lindsey Graham a recunoscut joi că democraţii au "şanse bune" să câştige alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie, dar că asta nu justifică suspendarea confirmării judecătoarei nominalizate de Donald Trump la Curtea Supremă, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
"Aveţi şanse bune să câştigaţi Casa Albă", le-a spus acest apropiat al preşedintelui republican rivalilor săi, luând act de dinamica din campania electorală americană.
 
El a apreciat totuşi că este legitim să se continue procesul de confirmare a judecătoarei conservatoare Amy Coney Barrett care este, potrivit lui, "exact tipul de candidat care se aşteaptă de la un preşedinte republican" datorită a "ceea ce este, a modului în care îşi duce viaţa şi a filosofiei sale".
 
Comisia juridică a Senatului pe care o prezidează a fixat prin urmare, doar cu susţinerea senatorilor republicani, un prim vot pe 22 octombrie asupra candidaturii acestei magistrate, o credincioasă catolică practicantă, care este mamă a şapte copii şi este împotriva avortului.
 
Acest vot de procedură va deschide calea către votul final, în şedinţă plenară, probabil în săptămâna care va preceda alegerile prezidenţiale.
 
Dată fiind majoritatea republicană în Senat, 53 de mandate din 100, judecătoarea Barrett ar urma să obţină, în absenţa unor surprize, validarea pentru intrarea în Curtea Supremă, în care o va înlocui pe progresista Ruth Bader Ginsburg, care a murit pe 18 septembrie.
 
"Este o ruşine", a denunţat senatoarea Amy Klobuchar, reamintind că republicanii au refuzat în 2016 să audieze o judecătoare nominalizată la Curtea Supremă de fostul preşedinte Barack Obama, sub pretextul că alegerile erau prea apropiate.
 
"Milioane şi milioane de oameni sunt pe cale să voteze în timp ce noi discutăm", a adăugat ea, pledând, ca şi colegii săi, pentru aşteptarea verdictului urnelor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările