Alegeri SUA 2020. Regulile pentru ultimul duel Donald Trump-Joe Biden, schimbate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima dezbatere dintre Donald Trump şi Joe Biden a fost caracterizată de analişti drept un eşec total
Prima dezbatere dintre Donald Trump şi Joe Biden a fost caracterizată de analişti drept un eşec total

Joi seară în SUA, vineri în zorii în România, va avea loc a doua şi ultima dezbatere prezidenţială din Statele Unite înainte de alegerile din 3 noiembrie . Dar comitetul de organizarea a schimbat un pic regulile, pentru a evita haosul primei dezbateri, în care preşedintele Donald Trump l-a întrerupt constant pe contracandidatul său democrat, Joe Biden.

Dezbaterea va atinge 15 subiecte iar la fiecare subiect, candidaţii vor avea doua minute neîntrerupte de a-şi prezenta politica. În timp ce unul vorbeşte, microfonul contracandidatului va fi închis – o măsură despre care se vorbea de mult timp dar care era criticată de unii experţi, mai ales susţinători ai preşedintelui Trump, drept o limitare a dreptului de expresei.

Schimbarea regulilor a fost acceptată de echipele electorale ale celor doi candidaţi. Potrivit ultimelor sondaje de opinie, mai puţin de 3% din americani se declară indecişi aşa că impactul dezbaterilor televizate nu va fi foarte mare, când vine vorba de a câştiga noi alegători.

Dezbaterea va avea loc în Nashville, Tennessee, şi va fi moderată de Kristen Welker de la NBC News, un reporter respectat, acreditat la Casa Albă.

Peste 30 de milioane de americani au votat deja în alegerile prezidenţiale, sondajele de opinie arătând că Biden este în continuare în faţa actualului lider de la Casa Albă.

Prima dezbatere a fost un eşec total, cei doi urlând unul la altul. Dacă Trump l-a făcut, indirect, prost pe Biden şi a adoptat o atitudine agresivă, de hărţuire constantă a rivalului, prezidenţiabilul Biden a încercat să-l pună la punct şi i-a întors ”complimentul” spunând că este un „clovn”. ” Mai taci din gură, omule”, i s-a adresat el liderului de la Casa Albă.

Preşedintele american Donald Trump a declarat, luni, că se va testa pentru noul coronavirus înainte de următoarea dezbatere prezidenţială cu democratul Joe Biden, din această săptămână, transmite Reuters. ”Sigur, nu voi avea o problemă cu asta”, a spus Trump reporterilor, întrebat fiind dacă se va testa înainte de dezbaterea care va avea loc joi, la Nashville.

Preşedintele SUA Donald Trump a declarat luni că va participa joi la o dezbatere cu fostul vicepreşedinte Joe Biden, în pofida condiţiilor pe care le consideră nedrepte, relatează Reuters.

”Voi participa, cred doar că este foarte nedrept”, a declarat Trump jurnaliştilor.

”Voi participa, dar este foarte nedrept că au schimbat subiectele şi este foarte nedrept că din nou avem o ancoră care este total părtinitoare”, a spus preşedintele american.

Trump a anunţat pe 2 octombrie că a fost testat pozitiv pentru Covid-19 şi a refuzat să spună când a fot testat ultima oară negativ, înainte de prima dezbatere prezidenţială, care a avut loc pe 29 septembrie.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite