Alegeri SUA 2020. Obama îl ajută pe Biden să strângă peste 11 milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Barack Obama (dreapta) ajutându-l pe Joe Biden (stânga) să strângă fonduri pentru campanie FOTO 20minutes.fr
Barack Obama (dreapta) ajutându-l pe Joe Biden (stânga) să strângă fonduri pentru campanie FOTO 20minutes.fr

Fostul preşedinte american Barack Obama a apărut marţi alături de Joe Biden în cursul unei strângeri virtuale de fonduri care a adus peste 11 milioane de dolari (9,7 milioane de euro) pentru campania acestuia din urmă, transmite Reuters.

„Vă mulţumesc că sunteţi aici”, a spus Obama în timpul strângerii virtuale de fonduri. „Dar este o treabă serioasă. Tot cea am făcut până acum nu este suficient”, a adăugat el.

Strângerea virtuală de fonduri s-a oprit la 7,6 milioane de dolari din partea donatorilor de bază. Obama şi Biden au animat apoi o strângere privată, rezervată donatorilor mai avuţi, care a mai adus încă 3,4 milioane de dolari în conturile de campanie ale fostului vicepreşedinte american.

Acest eveniment subliniază popularitatea lui Obama, care se va număra printre personajele cheie ale campaniei prezidenţiale americane din această toamnă, notează Reuters.

Conform sondajelor recente, democratul Joe Biden este favorit în faţa preşedintelui în exerciţiu, republicanul Donald Trump, distanţa dintre cei doi ajungând acum la 13%.

Trump stă însă mai bine decât Biden la capitolul fonduri, strângând până acum 265 de milioane de dolari, mult peste cele 118 milioane colectate până acum de candidatul democrat.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite