Alegeri SUA 2020: Joe Biden, depăşit în premieră în sondaje, în cursa internă a democraţilor pentru Casa Albă

Alegeri SUA 2020: Joe Biden, depăşit în premieră în sondaje, în cursa internă a democraţilor pentru Casa Albă

Joe Biden FOTO EPA

Elizabeth Warren l-a depăşit pentru prima dată, marţi, pe fostul vicepreşedinte american Joe Biden în media sondajelor pentru primarele democrate, la finalul unei veri marcate de ascensiunea acestei senatoare progresiste, transmite AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pornit în aprilie drept mare favorit în cursă, Joe Biden, în vârstă de 76 de ani, a coborât în media sondajelor stabilită de site-ul RealClearPolitics până la intersecţia cu Elizabeth Warren, în vârstă de 70 de ani. Senatoarea, o critică dură a Wall Street, înregistrează acum 26,6% în intenţiile de vot pentru primarele democrate, faţă de 26,4% pentru fostul vicepreşedinte centrist.

După o vară marcată de gafe care au ridicat semne de întrebare legate de forma lui Biden, problemele se acumulează în prezent pentru vicepreşedintele lui Barack Obama, notează AFP.

Numele său este amestecat în afacerea ucraineană, care îl ameninţă totodată pe preşedintele republican Donald Trump cu deschiderea unei proceduri de destituire.

Principalii 12 candidaţi democraţi la învestitură se vor înfrunta la 15 octombrie în cea de-a patra dezbatere televizată, în Ohio, iar la 20 noiembrie în cea de-a cincea, în Georgia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: