Alegeri SUA 2016. Hillary Clinton: Dacă Donald Trump ajunge la şefia Casei Albe, „la Kremlin va fi sărbătoare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Democrata Hillary Clinton, favorită la nominalizarea din partea democraţilor pentru intrarea în cursa prezidenţială, a lansat un atac dur la adresa republicanului Donald Trump, după ce acesta a declarat că NATO ar putea fi o alianţă învechită şi prea costisitoare pentru Statele Unite, notează „Business Insider“.

În cadrul unui discurs îndreptat împotriva terorismului, susţinut miercuri, la o zi după atacurile teroriste din capitala Belgiei, soldate cu cel puţin 31 de morţi şi 300 de răniţi, Hillary Clinton a afirmat că a întoarce spatele Alianţei Nord-Atlantice ar „trimite un semnal periculos atât prietenilor, cât şi duşmanilor“ Statelor Unite. 

Această luare de poziţie vine în contextul în care, în ultimele zile, republicanul Donald Trump, favorit în cursa internă a republicanilor pentru nominalizarea candidatului în vederea intrării în cursa pentru Casa Albă, a sugerat că Alianţa Nord-Atlantică ar trebui regândită.

„Cred că NATO s-ar putea să fie învechită“, a afirmat Trump într-un interviu acordat Bloomberg. „NATO a fost construită în urmă cu mult timp, cu mulţi, mulţi ani în urmă. Lucrurile stau diferit acum... Plătim prea mult“, a afirmat magnatul din domeniul imobiliarelor, care şi-a propus să câştige lupta pentru Biroul Oval.

Fostul Secretar de Stat american Hillary Clinton militează însă pentru abordarea opusă, afirmând că Statele Unite trebuie să-şi întărească alianţele. Potrivit ei, în cazul în care SUA ar întoarce spatele NATO, Washingtonul i-ar face jocul preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin.

„Putin speră deja să dividă Europa“, a afirmat Hillary Clinton într-un discurs susţinut la Universitatea Stanford. Dacă va fi cum doreşte Donald Trump, „la Kremlin va fi sărbătoare “, a spus democrata. 

„Va face America mai puţin sigură şi lumea mult mai periculoasă“, a adăugat fostul Secretar de Stat american. 

De asemenea, Clinton a subliniat că după atacurile de la 11 septembrie statele membre NATO au sprijinit SUA şi a catalogat Alianţa Nord-Atlantică drept „una dintre cele mai bune investiţii pe care le-a făcut vreodată America“. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite