Alegeri SUA 2016: Donald Trump îşi asigură electoratul că nu are penisul mic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezbaterea pentru prezidenţialele din noiembrie a ajuns, joi, într-un punct neaşteptat. Donald Trump a dat asigurări în presă că nu are un penis mic, după ce, în timpul unei dezbateri între candidaţii care speră să obţină mandatul din partea Partidului Republican pentru cursă, rivalul Marco Rubio a spus că Trump are mâini mici. „Ştim cu toţii ce a vrut să spună, dar vă asigur că n-am nicio problemă”, a căutat Trump să-şi convingă alegătorii.

Catalogată de cei mai blânzi critici un eşec şi de cei mai duri - un circ, cea mai recentă dezbatere la care au participat politicienii din Partidul Republican înscrişi în cursa pentru a obţine candidatura pentru prezidenţiale a dus campania electorală din SUA într-un punct inedit. După ce, în timpul dezbaterii, Donald Trump a vărsat o sticlă de apă în jurul său pentru a arăta „cât de mult transpiră Marc Rubio”, rivalul său mai tânăr i-a răspuns în aceeaşi cheie: „Nu înţeleg de ce mâinile sale sunt de mărimea unui om mult mai scund. Şi ştiţi ce se spune despre bărbaţii cu mâini mici: că nu poţi avea încredere în ei”. 

Deja notoriu pentru atacurile personale la adresa celor cu care intră în dispute, Trump n-a stat nici de această dată prea mult pe gânduri. „Uitaţi-vă la mâinile astea. Sunt mâini mici? S-a referit la mâinile mele - că dacă sunt mici, înseamnă că şi altceva trebuie să fie mic. Vă garantez că nu am nicio problemă. Vă garantez”, a declarat Trump. 

Omul de afaceri este deocamdată favoritul pentru a obţine mandatul republican pentru prezidenţiale, după ce a bifat o victorie categorică la ultima rundă de alegeri preliminare. 

Declaraţiile sale încep să-i aducă însă tot mai multe probleme. Trump a declarat recent că soluţia în conflictul cu Statul Islamic este uciderea famiilor celor care luptă. „Pentru terorişti, propria viaţă nu contează. Trebuie să le ţintim familiile”, a spus favoritul republicanilor în cursa pentru prezidenţialele din noiembrie. William Cohen, fost Secretar al Apărării în SUA, arată însă că strategia ar putea declanşa procese pentru crime de război.

Soluţia drastică propusă de candidatul pentru preşedinţia SUA ar încălca nu doar Constituţia SUA, ci şi toate normele internaţionale şi tratatele la care SUA este semnatară, explică pe rând foşti şi actuali oficiali americani. Cu toate acestea, Trump continuă ropota declaraţiilor în acelaşi ton: după ce s-a pronunţat categoric în favoarea torturii, omul de afaceri cunoscut din reality-show-uri susţine că războiul cu Statul Islamic poate fi câştigat doar atunci când armata SUA va ataca familiile teroriştilor.

„Cred că trebuie să avem mare grijă cu ceea ce transmitem lumii, iar noţiunea că ne pregătim să ucidem familiile teroriştilor contravine tuturor valorilor pentru care militează SUA în această lume atât de dezordonată. Trebuie să ţinem cont de Nuremberg, caz în care ordinul a venit de la comandantul suprem al armatei, iar soldaţii l-au respectat. Ordinele încălcau însă orice lege şi ordine internaţionale”, a declarat William Cohen, Secretar american al Apărării în perioada 1997-2001, într-un interviu acordat jurnalistei Christiane Amanpour. 

Recent, şi Michael Hayden, fost director al CIA, a declarat că, în lumina declaraţiilor lui Trump, armata ar putea pur şi simplu să refuze să-i urmeze ordinele, în cazul în care acesta va deveni preşedinte. 

„Nu mi-ar fi venit niciodată o astfel de idee”, a declarat Hayden, director al CIA între 2006 şi 2009 şi al National Security Agency (NSA) între 1999 şi 2005. „Să vă lansez o poantă: dacă ar ordona aşa ceva ca preşedinte, forţele armate americane ar refuza să execute”, a adăugat Hayden în interviul acordat lui Bill Maher, precizând că militarii sunt „obligaţi să nu urmeze ordine ilegale”. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite