Alegeri SUA 2016. Avionul lui Mike Pence a ieşit de pe pistă la aterizarea în New York

Alegeri SUA 2016. Avionul lui Mike Pence a ieşit de pe pistă la aterizarea în New York

Pompieri langa avionul de campanie al lui Mike Pence FOTO Ines DeLaCuetara/AP

Avionul de campanie al lui Mike Pence, nominalizat ca vicepreşedinte de candidatul republican la preşedinţia SUA Donald Trump, a ieşit de pe pistă la aterizarea pe Aeroportul LaGuardia din New York, transmite The Guardian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Echipajele de urgenţă au răspuns imediat incidentului, care a avut loc în timpul unei ploi puternice. Jurnaliştii de la bordul avionului au transmis imediat că nimeni nu a fost rănit în timpul aterizării dure, iar Mike Pence a scăpat neatins din incident. Au existat 37 de persoane la bordul avionului, potrivit agenţiei WPIX New York.

Aeronava a întârziat decolarea din Fort Dodge, Iowa, pentru că era aşteptată vreme rea, pe drum. Pence se afla la un eveniment de campanie în acest stat.

După aterizare, imaginile difuzate de televiziuni în direct îl arătai pe Pence vorbind cu poliţia şi alţi oficiali în ploaie, în apropierea avionului, printre vehiculele de urgenţă.

"Guvernatorul însuşi a venit lângă avionul pentru a se asigura că toată lumea e în regulă", a declarat un reporter CNN care a fost în avion.

Mike Pence a postat pe Twitter, la o oră după incident, că este în siguranţă. El urma să continue campania, vineri, în Pennsylvania şi Carolina de Nord, şi a declarat că programul său va merge mai departe cum a fost planificat. Cu toate acestea, el şi-a anulat apariţia la o strângere de fonduri programată pentru joi seara, la Trump Tower din Manhattan, a transmis MSNBC.

Stephanie Grisham, purtătorul de cuvânt al campaniei candidatului republicat, a declarat că Trump l-a sunat pe Pence la scurt timp după incident, transmiţând că "este foarte bucuros că toată lumea de la bordul avionului este în siguranţă". La momentul incidentului, Trump se afla în Ohio, unde s-a adresat alegătorilr la un miting din campanie.

Un purtător de cuvânt pentru Federal Aviation Administration a declarat pentru CNN că va investiga incidentul.

Aeroportul LaGuardia din New York a fost închis pentru un timp după incident, potrivit unui mesaj al serviciului de management al situaţiilor de urgenţă din New York. Unele aeronave care soseau au fost redirecţionate către aeroportul John F. Kennedy International din New York, în timp ce cel puţin un zbor a fost deviat spre Philadelphia iar altul spre Allentown, Penn.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: