Agresorii care l-au ucis pe gangsterul James „Whitey“ Bulger au intenţionat să-i taie limba. Ce semnifică gestul

Agresorii
care l-au ucis pe gangsterul James „Whitey“ Bulger au intenţionat să-i taie
limba. Ce semnifică gestul

Bulger a fost omorât în bătaie la o închisoare de maximă siguranţă

Atacatorii care l-au ucis pe gangsterul James „Whitey“ Bulger la o închisoare federală de înaltă securitate din Virginia de Vest au încercat să-i taie limba, potrivit unor oficiali federali, scrie CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

James „Whitey“ Bulger, care a dus o viaţă dublă ca unul dintre cei mai cunoscuţi mafioţi din Boston şi ca informator secret al FBI, înainte să fie fugar timp de 16 ani, a fost bătut până la moarte marţi la o închisoare federală din Hazolton, în Bruceton Mills (Virgina de Vest). Bulger, care avea 89 de ani, fusese transferat cu o zi înainte la închisoarea de maximă securitate, într-un scaun cu rotile. Conform informaţiilor transmise de un angajat al penitenciarului, corpul lui „Whitey” a fost descoperit înfăşurat într-un cearşaf şi cunoscutul gangster fusese bătut atât de violent încât cu greu a putut fi recunoscut.

Potrivit CNN, în lumea crimelor organizate, tăierea limbii este o pedeapsă populară pentru turnători şi cei care colaborează cu oamenii legii. Corpul lui Bulger a fost găsit marţi, în jurul orei 8.20, fiind descoperit după ce unul dintre angajaţi a sesizat că deţinutul nu fusese la micul-dejun. Anchetatorii sunt de părere că acesta a fost atacat de mai multe persoane, iar cel puţin unul dintre deţinuţii implicaţi are legături cu crima organizată din Massachusetts, mai scrie CNN.

Unul dintre supecţi este un ucigaş plătit

Potrivit unor surse anonime citate de „New York Times“, unul dintre suspecţi este Fotios „Freddy“ Geas, ucigaş plătit de Mafia din Massachusetts. Geas (51 de ani) execută o pedeapsă pe viaţă în aceeaşi închisoare, după ce a ucis, în 2003, liderul unei grupări de crimă organizată şi un alt bărbat pe care-l bănuia a fi informator al FBI. În penitenciarul american Hazelton de înaltă securitate sunt 1.270 de infractori.

Bulger a fost condamnat în august 2013 pentru 11 omoruri, printre alte infracţiuni. Mafiotul a primit două sentinţe de închisoare pe viaţă plus cinci ani. Bulger şi banda sa Winter Hill au acţionat pentru mai bine de 20 de ani în cartierul South Boston, implicându-se în cămătărie, jocuri de noroc, şantaj, trafic de droguri şi omoruri. Au reuşit să facă aceste lucruri cu aprobarea tacită a unui agent FBI, care întorcea capul când venea vorba de crimele lui Bulger, ca să-i furnizeze informaţii în legătură cu alţi gangsteri.

Bulger, capturat după 20 de ani de căutări

După ani întregi de căutări, Bulger este găsit şi arestat în iunie 2011, în Santa Monica, California, alături de partenera sa, Catherine Greig. În martie 2012, ea a pledat „vinovat” la acuzaţiile de a-l fi ajutat pe Bulger să se ascundă timp de 16 ani şi este condamnată la opt ani de închisoare. Transmite însă că-l iubeşte pe Bulger şi nu regretă nimic.
 

După ani întregi de căutări, Bulger a fost găsit şi arestat în iunie 2011, în Santa Monica, California, alături de partenera sa, Catherine Greig. În martie 2012, ea a pledat „vinovată” la acuzaţiile de a-l fi ajutat pe Bulger să se ascundă timp de 16 ani şi a fost condamnată la opt ani de închisoare.

Citeste mai mult: Gangsterul James „Whitey“ Bulger, unul dintre cei mai cunoscuţi mafioţi din SUA, a fost omorât în închisoare

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: