Administraţia Biden a retras măsura vaccinării obligatorii în companiile mari din SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Joe Biden foto: EPA EFE
Joe Biden foto: EPA EFE

Aproximativ 84 de milioane de persoane angajate în companiile mari americane erau vizate de măsura vaccinării obligatorii.

Administraţia Biden a retras oficial măsura vaccinării obligatorie în companiile cu peste 100 de angajaţi, luând act de veto-ul emis de Curtea Supremă a Statelor Unite, transmite Digi24.

Marţi, 25 ianuarie, Administraţia pentru Sănătate şi Securitate în Muncă din SUA a anunţat această retragere într-un scurt comunicat fără a menţiona decizia Înaltei Curţi care nu i-a lăsat de ales.

Joe Biden, preşedintele Statelor Unite, a anunţat în septembrie 2021 că doreşte să facă vaccinarea obligatorie pentru angajaţii marilor companii, sectorul medical şi funcţionarii federali.

Imediat, decizia sa a fost contestată în justiţie de republicani şi oameni de afaceri, considerându-se că aduce atingere libertăţilor individuale ale persoanei. 

Pe 13 ianuarie, Curtea Supremă le-a dat dreptate în privinţa celor aproximativ 84 de milioane de persoane angajate în marile companii. Pe de altă parte, a validat obligaţia de vaccinare pentru angajaţii structurilor sanitare care beneficiază de fonduri federale.

Vă recomandăm şi: 

Rusia efectuează manevre militare din Crimeea până în Marea Caspică

CNN: Inamicii SUA se aliniază pentru a-l testa pe Biden

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite