Administraţia Biden minimalizează posibilitatea de a trimite vaccinuri pentru Covid-19 în Mexic înainte de a-şi proteja propria populaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Administraţia Biden a minimalizat, luni, posibilitatea de a trimite vaccinuri pentru Covid-19 în Mexic, afirmând că mai întâi se concentrează pe protejarea propriei populaţii de pandemia care a ucis peste 500.000 de americani, transmite Reuters.

Remarcile au fost făcute de secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, cu câteva ore înainte ca preşedintele mexican Manuel Lopez Obrador să îi ceară preşedintelui Joe Biden să ia în considerare trimiterea în Mexic a unei părţi din cantitatea de vaccinuri deţinută de SUA.

”Atenţia administraţiei este să se asigure că fiecare american este vaccinat. După îndeplinirea acestui obiectiv vom fi fericiţi să discutăm paşii următori”, a declarat Psaki într-o conferinţă de presă.

Cei doi lideri urmau să discute luni, într-o întâlnire virtuală, despre imigraţie şi comerţ.

Mexicul şi-a exprimat nemulţumirea legată de blocajele apărute în aprovizionare şi îngrijorarea faţă de acumularea de vaccinuri de către ţările bogate.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite