Acces doar pentru vaccinaţi în restaurantele şi sălile de sport sau de spectacole din New York

Acces doar pentru vaccinaţi în restaurantele şi sălile de sport sau de spectacole din New York

Bill de Blasio FOTO Facebook

​Accesul în restaurantele, sălile de sport şi cele de spectacole din New York va fi permis numai după prezentarea dovezii vaccinării, a anunţat primarul Bill de Blasio. New York devine astfel primul oraş din SUA care va avea un paşaport COVID, denumit „Key to NYC pass”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul a explicat că este necesară „cel puţin o doză de vaccin. „Dacă sunteţi vaccinat (...), aveţi cheia, puteţi deschide uşa. Dar dacă nu sunteţi vaccinat, din păcate, nu veţi putea participa la multe activităţi", a adăugat Bill de Blasi, potrivit AFP.
 
Bill de Blasio a precizat că aplicarea măsurii se va face începând cu 13 septembrie. În ultimele două săptămâni, primarul şi guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, au intensificat îndemnurile pentru vaccinarea funcţionarilor şi au recomandat purtarea măştii de protecţie, ca urmare a creşterii numărului de cazuri de COVID-19, cauzate de varianta Delta.
 
Potrivit primăriei, în New York, oraş cu peste 8 milioane de locuitori, 71,8% dintre adulţi au primit cel puţin o doză de vaccin

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările