A murit inventatorul mall-urilor, Alfred Taubman

A murit inventatorul mall-urilor, Alfred Taubman

Alfred Taubman, tatăl spiritual al tuturor mall-urilor din lume FOTO upstart.bizjurnals.com

Americanul Alfred Taubman, omul de afaceri recunoscut ca fiind inventatorul complexului comercial de tip mall în anii 1950, a murit vineri, la vârsta de 91 de ani, informează time.com, citat de Mediafax. Informaţia privind moartea lui Taubman a fost dată publicităţii de fiul acestuia, Robert Taubman.

Ştiri pe aceeaşi temă

Moştenitorul lui Alfred Taubman a spus despre acesta într-un mesaj către angajaţii copmaniei tatălui său al cărei preşedinte este în momentul de faţă că acesta "a fost foarte mândru de ceea ce a reuşit să realizeze această minunată companie pe care a fondat-o în urmă cu 65 de ani".

"În această seară (n.r. vineri), după ce a cinat acasă, un atac de cord l-a luat de lângă noi, sfârşind ceea ce a fost o viaţă plină, extraordinară, care a influenţat atât de mulţi oameni în atât de multe moduri minunate, pe tot globul", a mai spus Robert Taubman.

Alfred Taubman s-a născut în Michigan, într-o familie de imigranţi evrei de origine germană, în 1924. În anii 1950, când a observat că americanii se mută în suburbiile marilor oraşe, s-a gândit că vor avea nevoie de locuri unde să îşi facă cumpărăturile. Conceptul de mall s-a dovedit a fi foarte profitabil, averea lui Taubman ridicându-se în 2015 la 3,1 miliarde de dolari. Conform Forbes.

Cariera de om de afaceri a lui Alfred Taubman a fost însă afectată de o serie de scandaluri. În 1983 a cumpărat casa de licitaţii Sotheby's şi a făcut nouă luni de închisoare în 2002 după ce a fost condamnat pentru că ar fi făcut o înţelegere ilegală cu Christie’s pentru a controla comisioanele caselor de licitaţii. Omul de afaceri a susţinut tot timpul că era nevinovat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările