Şeful Pentagonului: Terorismul şi revizionismul Rusiei, provocări majore pentru armata SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata americană trebuie să fie pregătită pentru a contracara ameninţările reprezentate de terorism şi Rusia revizionistă, a declarat secretarul american al Apărării, Chuck Hagel. Provocările cu care se confruntă armata SUA vor fi mult mai grave şi mai complicate în viitor, a subliniat şeful Pentagonului, citat de Ria Novosti.


 „Ameninţările  rezentate de terorişti şi combatanţi înarmaţi vor persista pentru o lungă perioadă de timp. De asemenea, noi ne vom  confrunta cu o Rusie revizionistă care are o armată modernă şi gata să lupte, la frontiera NATO ", a declarat şeful Pentagonului.
 
În septembrie, preşedintele Barack Obama a enumera „agresiunea Rusiei în Europa", printre cele mai importante ameninţări globale, alături de grupul jihadist Statul Islamic şi virusul Ebola. Relaţiile ruso-americane s-au deteriorat brusc după anexarea Crimeei la Rusia, în martie.

În plus, Washingtonul acuză autorităţile ruse că destabilizează Ucraina, lucru negat de Moscova. Pe fondul crizei din Ucraina, Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană au impus mai multe runde de sancţiuni împotriva Rusiei.

 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite