Şeful cabinetului de la Casa Albă: „SUA nu vor controla pandemia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Mark Meadows, şeful cabinetului de la Casa Albă, a declarat duminică că SUA nu vor controla pandemia COVID-19, în contextul în care ţara se confruntă cu rate mari de creştere a infectărilor în majoritatea statelor şi a ajuns la aproape 225.000 de decese.

„Nu vom controla pandemia.Lucrurile pe care le vom controla vor fi în arii de domolire, precum asigurarea de vaccinuri şi scheme terapeutice”, a spus Meadows duminică într-o emisiune de la CNN.

Întrebat care este motivul pentru care SUA nu vor face asta, Meadows a răspuns: „Pentru că este un virus contagios, cum este cel al gripei”, adăugând însă că administraţia Trump face eforturi de „conţinere” a epidemiei.

„Ce avem nevoie să facem este să ne asigurăm că avem la îndemnă factori de domolire corespunzători, fie că e vorba de scheme terapeutice, vaccinuri sau tratamente, astfel încât să prevenim decesele”.

Sâmbătă, SUA au raportat aproape 84.000 de noi infectări într-o singură zi, în timp ce bilanţul total se ridica duminică la 8.575.000 de cazuri.

Clarificarea purtătorului de cuvânt al Casei Albe vine în contextul unei creşteri a numărului de cazuri zilnice în SUA şi a faptului că administraţia Trump a ignorat de multe ori recomandările experţilor sanitari legate de portul măştii, respectarea distanţării sociale şi evitarea unor evenimente cu număr mare de persoane.

Un al doilea focar de infectări ar putea izbucni la Casa Albă după cel din septembrie, în urma căruia însuşi Trump s-a îmbolnăvit alături de persoane din echipa de campanie. Potrivit unor surse citate de CNN, cinci persoane din anturajul vicepreşedintelui Mike Pence, coordonatorul echipei  de criză, au fost recent depistate pozitiv la coronavirus, iar acest număr ar putea creşte. Printre ele se află şi una din gărzile de corp ale vicepreşedintelui care nu s-a autoizolat după ce a intrat în contact cu aceste persoane. Pence a primit duminică un rezultat negativ.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite