Şefa CIA va vorbi în Congresul SUA despre uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi

Şefa CIA va vorbi în Congresul SUA despre uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi

Gina Haspel, director CIA

Gina Haspel, directorul CIA, va vorbi marţi în Congresul american despre progresul anchetei deschise în urma uciderii jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, relatează The Washington Post.

Ştiri pe aceeaşi temă

Haspel va da declaraţii în faţa liderilor republicani şi democraţi ai comitetelor privind Afacerile Externe, Armatei şi cel care se ocupă de alocarea fondurilor guvernamentale, conform surselor, care au adăugat că ea a dat deja declaraţii în faţa Comitetului Serviciilor Secrete din Senat. O sursă din Senat a declarat că liderii Senatului vor participa la sesiune.
 
 Mai mulţi membri ai Congresului şi-au manifestat nemulţumirea faţă de absenţa directorului CIA de la o întâlnire cu secretarii de Stat de săptămâna trecută.
 
CIA a ajuns, conform presei, la concluzia că prinţul Mohammed bin Salman al Arabiei Saudite, a ordonat asasinarea lui Khashoggi.
 
Săptămâna trecută, Secretarul de Stat american Mike Pompeo şi ministrul Apărării, Jim Mattis, au declarat în faţa Senatului că nu există dovezi clare care să arate că prinţul moştenitor se află în spatele asasinatului şi au făcut apel la senatori să nu restrângă legăturile cu Arabia Saudită.
 
Arabia Saudită a condamnat 11 persoane în acest caz, dar neagă implicarea prinţului moştenitor Mohammed bin Salman.
 
Preşedintele american Donald Trump a declarat că dovezile prezentate de CIA nu sunt concludente.
 
Jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, care lucra pentru Washington Post şi era un critic dur al prinţului Mohammed bin Salman, a fost ucis în consulatul saudit din Istanbul pe 2 octombrie. El a intrat în consulat pentru a-şi obţine documente necesare căsătoriei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările