„Şamanul QAnon“ vrea să fie graţiat de Trump: „Ar fi corect. A acceptat invitaţia preşedintelui cu intenţii onorabile“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO AFP
FOTO AFP

„Şamanul QAnon”, protestatarul care a devenit o celebritate pe reţelele sociale în urma evenimentelor violente de la Washington DC din 6 ianuarie, soldate cu cinci morţi, îi cere preşedintelui în funcţie al SUA, Donald Trump, să îl graţieze pentru faptele sale, relatează The Independent.

Jacob Anthony Chansley, care se recomandă drept „Şamanul QAnon”, spune că Donald Trump l-a invitat să atace Congresul în timp ce era validată victoria lui Joe Biden, scrie publicaţia, citată de Digi24.

Cunoscut şi drept Jake Angeli, bărbatul s-a predat autorităţilor americane sâmbătă şi a fost pus sub acuzare pentru mai multe infracţiuni legate de pătrunderea sa ilegală în clădirea Capitoliului.

Avocatul său susţine, însă, că „şamanul”, în vârstă de 33 de ani, s-a comportat paşnic şi că autorităţile ar trebui să renunţe la caz – „Clientul meu a auzit cuvintele repetate frecvent de preşedintele Trump şi a acţionat în consecinţă. Cuvintele şi invitaţia unui preşedinte ar trebui să însemne ceva”, a spus avocatul în apărarea clientului său.

„Având în vedere felul paşnic şi adecvat în care dl. Chansley s-a comportat, ar fi corect şi onorabil ca preşedintele să îl graţieze şi pe el, dar şi pe ceilalţi indivizi paşnici care au acceptat invitaţia preşedintelui cu intenţii onorabile”, a concluzionat avocatul lui Jake Angeli.

În timpul audierii, avocatul său din oficiu, Gerald Williams, i-a spus judecătorului că Chansley nu a mâncat nimic din ziua arestului şi că are o dietă strictă, deşi nu e clar dacă din motive de sănătate sau din motive religioase.

Judecătorul l-a desemnat pe avocatul din oficiu să rezolve această problemă împreună cu autoritatea unde Chansley este ţinut în detenţie.

Suporterii lui Donald Trump au luat cu asalt Capitoliul 6 ianuarie 2020 FOTO AFP

Mama „şamanului QAnon”, Martha Chansley, le-a spus reporterilor că fiul ei are nevoie de o dietă organică: „Se îmbolnăveşte foarte tare dacă nu mănâncă mâncare organică. Trebuie să mănânce”, le-a spus femeia jurnaliştilor.

Tânărul a devenit o celebritate pe reţele de socializare în doar câteva ore, după ce s-a prezentat în faţa Capitoliului, la apelul lui Donald Trump, şi a reuşit să pătrundă în hemiciclu, în timpul luării cu asalt a Congresului de către simpatizanţi ai preşedintelui american în exerciţiu. Cu ajutorul ţinutei sale - la bustul gol, tatual, machiat şi purtând pe cap o căciulă de blană şi două coarne, care i-au adus supranumele de "Shaman" - s-a făcut remarcat activistul, care pare că a devenit un simbol al acestei invazii a Congresului.
 
Dincolo de deghizarea care poate provoca zâmbete, Jake Angeli este un obişnuit al manifestaţiilor de acest tip, după ce şi-a multiplicat participarea la adunări în faţa Capitoliului din Arizona, la Phoenix, capitala statului. El manifesta iniţial cu scopul de a face cunoscute publicului larg ”conspiraţiile” pe care le-ar fi descoperit.
 
Jake Angeli - care se autointitulează "QAnon Shaman" - este membru al influentei mişcări cu acest nume, care susţine că luptă împotriva membrilor ”statului profund” ce manipulează societatea şi care, susţine ea, practică pedofilia. Adepţii QAnon consideră că Donald Trump este ”alesul” menit să lupte împotriva acestor practici.

Citeşte şi:

Cine e protestatarul cu coarne, susţinător al mişcării QAnon, care şi-a făcut poză flexându-şi muşchii la prezidiul Senatului american

Când ar vrea Donald Trump să plece de la Washington

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite