Înregistrările video din celula lui Jeffrey Epstein, care s-ar fi sinucis în august, au fost şterse din greşeală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înregistrările video de supraveghere cu Jeffrey Epstein, suspectat că s-a sinucis în propria celulă, au fost distruse din greşeală, spun procurorii cazului, conform BBC.

Conform spuselor procurorilor, angajaţii închisorii le-ar fi trimis înregistrările dintr-o altă celulă.

Epstein, condamnat pentru infracţiuni sexuale, s-a spânzurat în luna august 2019, în timp ce îşi aştepta sentinţa pentru acuzaţiile de trafic sexual, deşi pledase nevinovat.

Pe 25 iulie, Epstein a fost găsit cu răni la gât, semiconştient în celula sa, pe care o împărţea la acea vreme cu Nicholas Tartaglione, fost poliţist. După acel incident a fost pus sub supraveghere pentru încercare de sinucidere şi a fost mutat într-o altă celulă unde a murit pe 10 august.

Cei doi gardieni aflaţi în tură în noaptea sinuciderii lui Jeffrey Esptein au fost inculpaţi pentru faptul că au falsificat documente în scopul de a dovedi că şi-au făcut rondurile.

Procurorii au declarat că au primit înregistrarea video de la o altă celulă şi că înregistrarea video pe care o solicitaseră nu mai exista în sistem din august 2019 în urma unor erori tehnice.

Jeffrey Epstein a fost arestat la 6 iulie, pe un aeroport din New York, în timp ce se întorcea de la Paris, sub acuzaţia organizării unei „reţele vaste” de exploatare sexuală a unor minore, în perioada 2002-2005.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite