În Nevada, un „centru fierbinte” al observaţiilor asupra OZN-urilor, se testează tehnologie militară secretă, spune un fost investigator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Las Vegas-ul este un centru fierbinte de observaţii asupra unor obiecte starnii FOTO Daily Star
Las Vegas-ul este un centru fierbinte de observaţii asupra unor obiecte starnii FOTO Daily Star

Jurnalistul şi investigatorul în domeniul OZN-urilor britanic Nick Pope susţine pentru Daily Star că armata americană testează tehnologii avansate secrete, iar aceste teste ar fi la baza rapoartelor privind obiecte zburătoare deasupra Las Vegasului, un „centru fierbinte” pentru observarea unor lumini stranii.

Nick Pope a lucrat la Departamentul Britanic al Apărării între 1991 şi 1994 la o divizie responsabilă de investigarea relatărilor despre observaţii ale unor obiecte zburătoare neidentificate şi dacă aceste au relevanţă cu privire la apărare. El a fost angajat al Ministerului Apărării între 1985 şi 2006.

Nick Pope s-a mutat în SUA în 2012 şi în prezent este jurnalist scriind şi comentând despre fenomene inexplicabile, teorii ale conspiraţiei, spaţiu, SF şi ştiinţă de nişă. El este consultant al unor companii din industria cinematografică şi promovează filme SF.

El susţine că puzderia de clipuri cu presupuse OZN-uri surprinse de locuitorii din Nevada în ultimele luni sunt de fapt tehnologii secrete testate de armata americană.

La mijlocul lunii martie, multipli martori spun că au văzut în Las Vegas un OZN uriaş cu o serie de cinci lumini care apoi s-au stins una cîte una. Cum în apropiere se află o baza militară a Forţelor Aeriene, Nellis, unii au spus că sunt mai multe avioane. Un angajat al Departamentului de Stat a spus însă că era un singur obiect mare şi nu mai multe.

Alte observaţii au fost făcute în aprilie şi august - când oamenii au filmat o o formaţie de lumini pe care au luat-o drept un obiect triunghiular înainte ca dispunerea luminilor să se schimbe. Oamenii şi-au dat cu părerea şi cineva care s-a numit „expert” a spus că nu sunt drone pentru că, în cazul lor, luminile s-ar aprinde şi s-ar stinge, nu ar exista o slăbire a luminozităţii.

În decembrie 2019, un utilizator You Tube  din Las Vegas a postat o filmare în care se vede un obiect foarte luminos şi mare care se deplasează încet deasupra munţilor ca apoi să se înalţe şi să prindă viteză atingând 1.000 de mile pe oră. El spune că l-au mai văzut şi alţii şi l-au descris cu aceleaşi detalii. În plus obiectul nu a emis niciun fel de zgomot. Unii au comentat că ar putea fi de la o bază militară sau de la Forţa Spaţială a SUA, potrivit Daily Star.

Locuitorii din Las Vegas spun că luminile stranii sunt OZN-uri FOTO Daily Star

Locuitorii din Las Vegas spun că luminile stranii sunt OZN-uri FOTO Daily Star

Nick Pope explică: „[Las Vegas] este un centru fierbinte. În mod clar, în cazul unora dintre acestea, există suspiciunea că observaţiile sunt prototipuri secrete de aeronave sau drone şi sunt testate lucruri pe care publicul nu le va vedea decât peste 10 sau 20 de ani. Uneori aceste lucruri sunt raportate ca OZN-uri.

Dar unii ar putea argumenta contrariul. Dacă am fi vizitaţi, ar fi exact tipul de tehnologie de care un călător extraterestru ar fi cel mai interesat. Chiar şi dacă 99 din 100 de observaţii se vor dovedi a avea explicaţii convenţionale - percepţii greşite, tehnologie terestră secretă - e suficient ca cei care cred în OZN-uri să aibă o singură dată dreptate ca să se schimbe complet problema”.

Las Vegas găzduieşte baza Forţei Aeriene Nellis şi la 84 de mile nord de oraş se află instalaţia secretă Area 51.

Observaţiile sunt adesea atribuite avioanelor militare care zboară de pe ambele baze astfel că spune Nick: „Probabil că se lucrează la lucruri care par că tocmai au ieşit dintr-un film SF.”

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite