1 american din 500 a murit de COVID-19, de la prima infecţie raportată în Statele Unite

1 american din 500 a murit de COVID-19, de la prima infecţie raportată în Statele Unite

SUA a atins un nou prag negativ în lupta împotriva pandemiei de COVID-19: de la prima infecţie raportată, 1 din 500 de americani au murit din cauza virusului.

Ştiri pe aceeaşi temă

De marţi seară, 663.913 persoane din SUA au murit de COVID-19, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins. Conform Biroului de recensământ al SUA, populaţia din aprilie 2020 era de 331,4 milioane. 

Autorităţile se luptă să salveze cetăţenii care nu s-au imunizat încă, aceştia fiind cei mai vulnerabili în faţa virusului. SUA raportează o creştere cu mai mult de 30% a cazurilor medii zilnice şi un număr aproape tripul de decese în ultima lună. 

Momentan, doar 54% din populaţie este complet vaccinată, iar rata imunizării scade treptat. Autorităţile încearcă să prevină răspândirea virusului şi implementează vaccinări la locurile de muncă şi în şcoli.

Experţii în sănătate spun că vaccinarea este cea mai bună sursă de protecţie împotriva virusului şi menţionează că majoritatea persoanelor spitalizate şi ucise de COVID-19 nu sunt imunizate. În Pennsylvania, de la 1 ianuarie până la 7 septembrie, 97% din decesele provocate de COVID-19 au fost printre persoanele nevaccinate, a declarat marţi secretarul interimar al sănătăţii din Pennsylvania.

New York a emis un ordin în august prin care se solicita ca angajaţii din sistemul de sănătate să fie complet imunizaţi anti COVID-19 până pe 27 septembrie. Luni, 17 persoane din sitem, de religie catolică şi baptistă, au depus o plângere prin care împiedică măsura statului, spunând că religia nu le permite să se imunizeze şi că trebuie înţeleşi.

Marţi, un judecător federal a emis un ordin pentru suspendarea temporarăa aplicării mandatului de vaccinare dacă lucrătorii din domeniul sănătăţii solicită o scutire religioasă.

O audiere este programată pentru 28 septembrie.

Până la 1 noiembrie, lucrătorii din Nevada care deservesc „populaţiile vulnerabile” trebuie să prezinte dovada vaccinării în baza unui nou regulament de urgenţă adoptat marţi.
 
Angajaţii noi trebuie să aibă cel puţin o doză până la data de începere şi trebuie să respecte programul de vaccinare necesar pentru a rămâne angajat. Muncitorilor li se permite să solicite o scutire medicală sau religioasă.
 
Vineri, Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente (FDA) se va întâlni pentru a discuta dacă majoritatea americanilor au nevoie de un nou rapel al vaccinului COVID-19.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările