Vladmir Putin vrea să cucerească şi Luna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia intenţionează să construiască o bază permanentă pe Lună, de unde ar putea lansa misiuni spre Marte sau spre asteroizi, afirmă vicepremierul rus Dmitri Rogozin, responsabil de Afaceri militare şi de Industria aerospaţială, conform postului Vocea Rusiei.

 "Luna nu este un punct intermediar în cursa spaţială, este un obiectiv separat şi autonom. Ar fi destul de ilogic să efectuăm zece-douăzeci de curse pe Lună, după care să strângem totul şi să mergem separat pe Marte şi pe asteroizi. Acest proces (misiunea selenară - n.red) are un început, dar nu are un sfârşit: vom merge pe Lună pentru o misiune permanentă", afirmă Rogozin într-un articol publicat în Rosiskaia Gazeta, cotidianul oficial al Guvernului rus.

Agenţia spaţială rusă (Roscosmos) a lansat un proiect pentru construirea unei nave spaţiale destinată misiunilor pe Lună şi a unei rachete de transport.

Prima misiune selenară, Luna-25, ar urma să fie lansată în anul 2016, fiind vizat Polul sud al Lunii. Următoarele două misiuni vor include plasarea unui satelit pe orbita Lunii, în 2018, şi a unei sonde care să localizeze rezerve de apă îngheţată, în 2019. Până în anul 2040, Rusia speră să instaleze o bază permamentă pe Lună.

 În opinia lui Rogozin, Luna este singura sursa realistă de a obţine apă, minerale şi alte resurse în spaţiul cosmic, pentru lansarea unor misiuni spaţiale de anvergură mai mare.

"Nu trebuie să ne fie teamă să visăm, să ridicăm ştacheta cât se poate de sus, pentru dezvoltarea noastră. Rusia are tot ce trebuie pentru noi progrese remarcabile în domeniul aerospaţial. Trebuie doar să învăţăm să combinăm idealismul cu pragmatismul în scopul organizării în mod adecvat a proiectelor", a explicat Rogozin.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite