Vladimir Putin: Nimic nu ar trebui să împiedice normalizarea relaţiei dintre Rusia şi Occident

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, sâmbătă, că relaţia dintre ţara sa şi Occident poate fi îmbunătăţită, dar asta depinde în special de Occident, relatează Reuters.

Într-un interviu pentru televiziunea de stat din Rusia, care ar urma să fie difuzat mai târziu în cursul acestei zile, Vladimir Putin a subliniat că desemnarea fostului premier norvegian Jens Stoltenberg în funcţia de secretar general al NATO va ajuta la întărirea legăturilor dintre Federaţia Rusă şi Europa.  Stoltenberg urmează să preia mandatul la 1 octombrie, de la fostul premier danez Anders Fogh Rasmussen.

„Avem relaţii foarte bune, inclusiv personale. Este o persoană foarte serioasă şi responsabilă“, a spus preşedintele rus, în cursul interviului.

Pe de altă parte, Putin a repetat acuzaţiile la adresa actualului secretar general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, potrivit cărora fostul premier danez ar fi înregistrat în secret, după care a difuzat publicităţii o conversaţie dintre cei doi. Rasmussen a negat totul.

„Nimic nu ar trebui să împiedice normalizarea relaţiilor dintre Rusia şi Occident, dar cred că depinde de Vest ca asta să se întâmple“, a mai spus Putin.

Deşi Vladimir Putin nu a vorbit despre măsuri concrete în acest sens, purtătorul său de cuvânt a declarat, vineri, că lipsa de respect din partea Occidentului a alimentat conflictele, întrucât europenii au tratat Federaţia Rusă ca pe „un şcolar obraznic“.

Citeşte şi: 

Vladimir Putin: Acuzaţiile lui Obama privind intervenţia Rusiei în Ucraina sunt „nefondate”

Preşedintele rus Vladimir Putin a denunţat luni ca „speculaţii bazate pe informaţii nefondate” acuzaţiile despre amestecul Rusiei în estul Ucrainei, în cadrul unei convorbiri telefonice cu preşedintele american Barack Obama, potrivit unui comunicat al Kremlinului, citat de AFP.

Putin îl acuză pe secretarul general al NATO că a înregistrat în secret o conversaţie privată

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a lansat joi acuze grave la adresa secretarului general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, despre care a spus că a înregistrat în secret, iar după aceea a difuzat în presă, una dintre conversaţiile lor private, în perioada în care era premier al Danemarcei, informează Russia Today.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite